USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Геріатричному пансіонату у Луцьку передали медикаменти

5 Травня 2017 18:18
Напередодні Дня Перемоги і Дня пам’яті та примирення представники Волинської обласної та Луцької міської рад завітали до Луцького геріатричного пансіонату та обласного госпіталю ветеранів війни. Радник голови Волиньради, голова фракції «УКРОП» у обласній раді Вячеслав Рубльов, перший заступник мера Луцька Григорій Недопад, депутат Луцької міської ради, радник голови обласної ради Олександр Козлюк та директор комунального підприємства «Волиньфармпостач» Михайло Півнюк привітали пацієнтів цих закладів та вручили безкоштовні медпрепарати, інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Сьогодні у геріатричному пансіонаті проживає 167 пенсіонерів та людей з обмеженими фізичними можливостями. Михайло Півнюк зауважує, що згідно із чинним законодавством не всі ліки та предмети догляду пансіонат може закупити зі свого бюджету, тому обласна рада та «Волиньфармпостач» надає безкоштовні препарати.



«Ми привезли ліки та засоби гігієни відповідно до заявки цього закладу. Оскільки більшість мешканців пансіонату люди похилого віку, серед гуманітарного вантажу препарати для лікування серцево-судинних хвороб, антибіотики, протиалергійні. Також є підгузки, адже тут перебуває чимало лежачих людей», – розповів Михайло Півнюк.

Новопризначена директор геріатричного пансіонату Алла Гнатюк висловила подяку за доставлену гуманітарну допомогу та сподівання на подальшу співпрацю не лише із Волинською обласною радою, але й Луцьким муніципалітетом.

Широкий спектр ліків передали також Волинському обласному госпіталю ветеранів війни, у якому проходять лікування люди поважного віку, ветерани Афганістану та АТО. Зокрема, було надано антибіотики, анальгетики, інфузіонні розчини, протикашльові, розувастатини, речовини для реабілітації.



Головний лікар госпіталю Тетяна Масікова наголосила, що Волинська обласна рада постійно допомагає комунальному закладу та сприяє його розвитку.

«Завдяки обласному фінансуванню нам вдалося зробити ремонт у відділеннях на третьому поверсі, у терапевтичному кабінеті, їдальні. Нещодавно сесія обласної ради виділила 300 тисяч гривень для виготовлення проектно-кошторисної документації на добудову реабілітаційного центру. З цим проектом ми плануємо взяти участь у міжнародному конкурсі та врешті звести давно запланований реабілітаційний центр», – зазначила Тетяна Масікова.

Представники обласної та міської рад зустрілись із пацієнтами госпіталю, ознайомились із результатом проведених ремонтних робіт та поспілкувались з колективом закладу.



Вячеслав Рубльов розповів, що передача ліків для геріатричного пансіонату та госпіталю ветеранів війни проводиться вже другий рік поспіль.

«Основною категорією у цих комунальних закладах є люди поважного віку. Усі знають, що державне соціальне забезпечення пенсіонерів сьогодні на дуже низькому рівні, тому ми зобов’язані підтримувати цих людей та заклади такого типу. До того ж, є свої аспекти при закупівлі частини медикаментів. Деякі з них ці установи не можуть придбати зі свого бюджету, в такому випадку єдиним виходом для них є гуманітарна допомога», – зауважив Вячеслав Рубльов.

Також депутат додав, що вантаж з медпрепаратами буде передано для Луцького військового госпіталю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus