USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Генштаб розповів, скільки строковиків звільнять у запас

5 Квітня 2024 14:38
Близько 7 тисяч українських військових строкової служби звільнять у запас. Це відбудеться до кінця весни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

Відповідно до указу президента України № 149 протягом квітня-травня у Збройних силах України, Державній спеціальній службі транспорту та інших військових формуваннях здійснюється звільнення y запас військовослужбовців строкової військової служби.

Читати ще: Новий законопроєкт: у Міноборони роз’яснили зміни у процесі мобілізації

«Усього у Збройних силах України та Державній спеціальній службі транспорту підлягають звільненню близько 7 тисяч осіб», – йдеться у повідомленні.

Демобілізація строковиків

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення було ухвалено рішення, що строковики під час воєнного стану залишаються на військовій службі. Їх могли демобілізувати лише на деяких підставах.

Наприкінці лютого 2024 року Верховна рада ухвалила закон про демобілізацію військових строкової служби, а президент Володимир Зеленський підписав його.

Пізніше глава держави своїм указом встановив терміни демобілізації строковиків. Їх звільнять у запас у квітні-травні цього року.

14 березня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що процес ротації військових частин розпочався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus