USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Генштаб розглядає добровільний призов без участі ТЦК

1 Серпня 2024 22:02
Генеральний штаб Збройних сил України в ініціативному порядку опрацював пропозиції щодо змін до «Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період».

Про це повідомив Генштаб.

Як зазначається, запропоновані зміни нададуть командирам військових частин можливість здійснювати призов військовозобов’язаних, які виявили бажання проходити військову службу, без участі в цих заходах територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Упровадження відповідних змін дозволить, зокрема, спростити механізм залучення громадян на військову службу за мобілізацією й нівелювати ризик бути призваними через ТЦК та СП до інших військових частин (не за власним вибором).

Читати ще: У Луцьку на Молоді чоловік погрожував поліцейським та працівникам ТЦК, його затримали

Завдяки таким змінам командири військових частин також матимуть можливість підібрати та призвати на військову службу особовий склад, мотивований для захисту своєї батьківщини.

Самі ж військовозобов’язані зможуть вибирати вакантні посади, які є у військових частинах, зокрема за спорідненим цивільним фахом або навичками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus