USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Генератори та ремонти на котельнях: як у Володимирі готуються до зими

Сьогодні 06:15
Днями у Володимирі відбулось засідання штабу під головуванням першого заступника Володимира Ярослава Матвійчука, на якому обговорювали підготовку комунальних підприємств до наступного осінньо-зимового періоду.

Про це пише БУГ.

Директори й представники комунальних підприємств, управлінь міськвиконкому, а також місцевого відділення «Волиньобленерго», Володимирського управління експлуатації газового господарства та ДСНС коротко прозвітували про роботи, які нині виконуються, аби місто належно підготувалось до зими, а також окреслили нагальні потреби та спектр завдань, які ще необхідно виконати.

Окремо керівники зупинились на питанні запасів твердого палива, паливно-мастильних матеріалів, а також на роботі генераторів, якими наразі забезпечені практично усі установи та об’єкти.

Читати ще: Медичні заклади Волині отримають від держави генератори на випадок блекаутів

Обговорили й те, що якщо взимку будуть надто тривалі вимкнення, комунальні підприємства мають бути забезпечені додатковим енергогенеруючим обладнанням. Зокрема, генераторів потребує низка об’єктів КП «Володимирводоканал», а саме – каналізаційно-насосні станції та підвищувальні станції, які подають воду на верхні поверхи багатоповерхівок. Є потреба у резервних генераторах і для міських котелень, які хоч і забезпечені джерелами безперебійного живлення, проте у разі тривалого блекауту можуть не витримати навантажень.
Підстрахувати генераторами у таких випадках готові у районному управлінні ДСНС, утім варто скористатись можливістю отримати додаткове енергогенеруюче обладнання, звернувшись з відповідним запитом до міжнародних донорів, а саме до Проєкту USAID «ГОВЕРЛА», зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук. Тим паче, що запити щодо отримання обладнання для забезпечення енергетичної безпеки зараз готують усі партнерські громади проєкту.
На засіданні штабу також йшлось про роботу газової служби. Начальник Володимирського управління експлуатації газового господарства Олег Бомазюк доповів про планові роботи, а також про те, що КП «Володимиртепло» отримає ліміти на газ, завдяки чому опалювальний сезон розпочнеться у плановому режимі. Представник ПАТ «Волиньобленерго» повідомив, що ситуація з вимкненням світла змінюється щодня, у своїй роботі місцеві енергетики керуються вказівками «Укренерго», проте є сподівання, що у серпні після виведення з ремонту двох атомних енергоблоків вимкнень стане менше.

Читати ще: Понад 11 млн треба на реабілітаційне відділення: депутати з Волині звернулися до Шмигаля

Про підготовку до зими закладів освіти громади доповіла начальниця управління з гуманітарних питань Оксана Бігун, повідомивши про те, що усі навчальні заклади – дошкільні, загальноосвітні та позашкільні – забезпечені резервними джерелами живлення. Роботи з підготовки до опалювального сезону мають бути завершені до 5 серпня, оскільки навчальний рік розпочнеться 2 вересня.

Після засідання у міській раді було здійснено об’їзд кількох котелень КП «Володимиртепло», де перевірили роботу генераторів та запаси палива та деревини. Члени штабу побували і у КП «Володимирське територіальне медичне об’єднання», де Ярослав Матвійчук разом із очільницею медзакладу Тетяною Ващук перевірили джерела резервного живлення, які забезпечують безперебійну роботу установи у період вимкнень світла та котельню, яка обігріває будівлі лікарні.

Підсумовуючи, Ярослав Матвійчук зазначив, що місто наразі готове до зими приблизно на 80 відсотків.

«Вже на 80% місто готове до опалювального сезону. Проводиться планова заміна мереж. Ще один об’єкт має бути реалізований. Газовики проінформували, що на сьогодні немає заборгованості по природному газу. Буде належним чином постачання газу в місто. Також обговорювали питання роботи генераторів, важливо, щоб на підприємствах були окрім основних, ще й резервні генератори. Тож на зустрічі з міжнародними партнерами говоримо про це. Також, у разі необхідності, свої резервні генератори зможе надати служба ДСНС», – зазначив Матвійчук.

Перший заступник міського голови звернув увагу керівництва КП «УЖК» на підготовці внутрішніх мереж будинків, особливо тих, де торік виникали проблеми під час опалювального сезону. Також протягом часу, який лишився до початку опалювального сезону, мають бути завершені усі заплановані ремонті роботи та здійснені закупівлі необхідних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus