USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Гендиректора «Охматдиту» відсторонили від виконання обов'язків на час перевірок щодо відбудови лікарні

Сьогодні 15:02
Генерального директора лікарні «Охматдит» Володимира Жовніра відсторонили від виконання обовʼязків до завершення перевірок щодо відбудови лікарні.

Про це повідомив очільник Міністерства охорони здоровʼя Віктор Ляшко, пише Бабель.

Національна поліція України та Національне антикорупційне бюро України перевіряють факти, повʼязані з відновленням «Охматдиту» та діями «Благодійного фонду «Охматдит», зареєстровано кримінальне провадження. Також триває внутрішня перевірка МОЗ.

«Усі обставини мають встановити. Усіх винних – покарати. Лікарню мають відбудувати. Усе має відбуватися чітко, прозоро, швидко і відповідно до законодавства», – наголосив Ляшко.

Напередодні Ляшко отримав перші результати перевірки комісії МОЗ. Вона засвідчила випадки викривлення «ключової інформації», яку офіційно подають до відомства, у медіа та поширюють в документах, з боку керівництва лікарні та самого фонду.

Зокрема під час проведення тендеру на відбудову лікарні для оцінки пропозицій залучили робочу групу «Охматдиту» і загальні збори фонду, до яких увійшли ведучі Юрій Горбунов і Соломія Вітвіцька.

Читати ще: Благодійний фонд, який зібрав понад 300 млн на «Охматдит», не хоче переказувати кошти, – директор лікарні

Загальні збори фонду 31 липня надали рекомендацію укласти договір на ремонт «Охматдиту» з компанією «Буд-Технолоджі», яка запропонувала свої послуги за 307 мільйонів гривень. Жовнір оголосив цю компанію переможцем тендеру, втім рекомендацій про вибір переможця від робочої групи лікарні не було отримано.

«Чому? Це питання залишається відкритим, його дослідять компетентні органи», – зазначив Ляшко.

Голова МОЗ зауважив, що Жовнір запропонував збирати гроші на відбудову лікарні саме на рахунок благодійного фонду «Охматдит», посилаючись на успішний досвід співпраці раніше.

Подальше відновлення лікарні «Охматдит» відбуватиметься під наглядом Ради з відновлення, яка контролюватиме процеси відбудови лікарні та забезпечить участь громадськості.

«Про подальші рішення повідомимо додатково, зокрема й про кадрові. Моя позиція – виконувачем обовʼязків керівника має бути людина з-поміж завідувачів відділень, яка отримає найбільшу підтримку колег. Зараз проводжу консультації», – зазначив Ляшко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus