USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Гелікоптер президента Ірану розбився через технічну несправність, – ЗМІ

20 Травня 2024 21:17
За даними іранських державних ЗМІ, президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув 19 травня внаслідок аварії через технічну несправність гелікоптера.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на IRNA.

«Раїсі загинув мученицькою смертю в неділю, 19 травня 2024 року, в катастрофі гелікоптера, що сталася через технічну несправність під час повернення з Хода – Афарін», – йдеться у повідомленні.

Разом з ним загинули міністр закордонних справ Хосейн Амірабдоллахян та кілька інших осіб, зокрема пілоти та екіпаж гелікоптера.

Раїсі був восьмим президентом Ірану, керував країною з 2021 року.

Раніше повідомляли, що пошуково-рятувальна операція тривала 18 годин і була ускладнена сильним туманом, дощем і особливостями місцевості. Всі тіла загиблих були впізнані, незважаючи на опіки, повідомила влада. Серед них – тіло аятоли Мохаммада Алі аль-Хашема.

«Він був живий протягом години після авіакатастрофи і навіть мав телефонну розмову з Голамом-Хосейном Есмаїлі, керівником офісу президента», – зазначив голова Служби управління надзвичайними ситуаціями Ірану Мохаммад Хасан Намі.

У неділю іранська влада заявила, що гелікоптер з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі на борту, повертаючись із Азербайджану, здійснив жорстку посадку. Тривалий час рятувальники шукали місце катастрофи в гірській місцевості, але згодом стало відомо, що всі тіла знайдені.

Верховний лідер Ісламської республіки Іран аятола Алі Хаменеї затвердив першого віцепрезидента Мохаммада Мохбера на посаді тимчасового президента країни, нові президентські вибори пройдуть протягом наступних 50 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus