USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.73

Гелікоптер президента Ірану Раїсі розбився через погодні умови

Сьогодні 16:12
Гелікоптер, у якому загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі, розбився через погодні умови – це був нещасний випадок.

Про це іранське видання Fars дізналося від своїх джерел у Службі безпеки країни, передає Бабель з посиланням на Reuters.

Розслідування не виявило ознак технічної несправності та виключили людський фактор. Також на борту не виявили слідів хімікатів, що могли призвести до авіакатастрофи.

Читати ще: Новим президентом Ірану став реформатор Масуд Пезешкіан

До авіакатастрофи призвели два фактори, пише Fars. Через затримки під час візиту гелікоптер Раїсі вилетів із запізненням, тож до цього часу погода зіпсувалася. Також на борту було на двоє людей більше, ніж передбачають протоколи безпеки. Тому, коли пілот помітив на шляху прямування туман і спробував набрати висоту, гелікоптеру забракло потужності – він врізався в гору.

Гелікоптер з іранським президентом Ібрагімом Раїсі розбився 19 травня. На борту також був міністр закордонних справ країни Хусейн-Амір Абдуллахіан. У день авіатрощі в північно-західному регіоні Ірану були несприятливі погодні умови й густий туман. У ніч на 20 травня в північно-західному регіоні Ірану рятувальники знайшли гелікоптер. Того ж дня Кабмін іранської адміністрації офіційно підтвердив смерть Ібрагіма Раїсі в катастрофі гелікоптера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus