USD 41.20 41.43
  • USD 41.20 41.43
  • EUR 41.30 41.43
  • PLN 10.50 10.75

Гарріс і Трамп провели дебати: говорили про мігрантів, аборти та російсько-українську війну

Сьогодні 09:16
Кандидати у президенти США Камала Гарріс та Дональд Трамп провели свої перші дебати. Під час них лідер республіканців озвучував низку популістських гасел, натомість кандидатка від демократів намагалася відповідати більш конструктивно.

Про це йдеться у текстовій трансляції, яку вів телеканал CNN та телетрансляції української служби «Голосу Америки», пише Громадське.

Дебати відбувалися в Національному конституційному центрі у Філадельфії. Під час розмови обом кандидатам дозволено мати із собою лише блокнот, ручку та пляшку води. Мікрофони під час відповідей політиків були вимкнені. Кожен із кандидатів мав по 2 хвилини на відповіді на запитання.

Економіка

Розпочали кандидати з економічної тематики. Трамп заявив, що зараз у США «небачена інфляція» та збрехав, що за його президентства не було інфляції. Гарріс зі свого боку заявила, що розробила власну систему покращення життя середнього класу та підтримки малого бізнесу.

Також Трамп звинуватив Гарріс у марксизмі: «Вона і вони зруйнували нашу країну».
Аборти та мігранти

Кандидати також зачепили тему абортів. Гарріс заявила, що Трамп планує заборонити їх по всій країні та вирішуватиме це замість жінок. Лідер республіканців натомість звинуватив свою опонентку в тому, що вона збирається дозволити аборти на 7-9 місяцях вагітності, а також сказав, що рішення про дозвіл чи заборону абортів входитиме у прерогативу кожного штату.

Не могли політики не зачепити теми міграції. Гарріс сказала, що як прокурорка вона боролася зі злочинністю, а також наголосила, що Америка «заслуговує на президента, який буде ставити на місце їх (мігрантів – ред.), а не свої амбіції». Трамп натомість заявив, що мігранти у деяких штатах їдять собак та котів, про що йому буцімто розповідають пересічні американці. За словами республіканця, США ризикує перетворитися на «Венесуелу на стероїдах».

Також Трамп заявив, що Гарріс планує дозволити нелегальним мігрантам робити трансгендерні операції, а також наголосив, що за його президентства зростала ціна на нафту, а Гарріс лише знищить цю індустрію.

Штурм Капітолія

Щодо штурму Капітолія в січні 2021 року лідер республіканців заявив, що ні про що не шкодує та вважає, що все зробив правильно, а винна в усьому Ненсі Пелосі – тодішня спікерка Палати представників.

Варто зазначити, що Трамп під час дебатів кілька разів повертався до однієї і тієї самої тематики. Так, під час обговорення подій 6 січня 2021 року, лідер республіканців знову повертався до теми мігрантів та абортів і заявляв, що американський народ помирає, і винні у цьому демократи.

Гарріс зі свого боку заявила, що слова Трампа є ганебними, а чимало світових лідерів сміються з нього. Також вона наголосила, що лідер республіканців не поважає вибір людей. Натомість Трамп сказав, що його боялися Китай, Північна Корея і росія, а також він поклав край «Північному потоку-2».
Війна Ізраїлю і ХАМАС та росії проти України

Кандидатка від демократів заявила, що у війні між Ізраїлем і ХАМАС потрібно укласти договір про припинення вогню, яка має забезпечити безпеку обох сторін. Разом із цим вона наголосила на праві Тель-Авіва захищати себе.

Трамп зі свого боку сказав, що якби він був президентом, то ХАМАС не напав би на Ізраїль, а росія – на Україну. Він також сказав, Гарріс ненавидить Ізраїль та все арабське населення, бо вони «гинуть від вибухів». Лідер республіканців знову заявив, що закінчить російсько-українську війну іще до того, як повернеться до Білого дому.

Трампа двічі запитали, чи хоче він, аби Україна перемогла у війні проти росії, на що він двічі відповів, що хоче, аби вона припинилася і щоб не гинули люди.

«Європа не платить, ми платимо. У Байдена просто немає сміливості вимагати гроші у Європи. 250 мільярдів, потім 280 мільярдів», – сказав він.

Він каже, що знає добре і путіна, і Зеленського, а також має гарні відносини з обома. Водночас він каже, що вони не поважають чинного лідера США Джо Байдена.

Гарріс своєю чергою заявила, що Трамп просто здасть Україну за 24 години після того, як стане президентом: «Якби Трамп був президентом, путін би сидів у Києві й думав би як далі захоплювати Європу. Ви думаєте, що можете домовитися з диктатором, але він з’їсть вас на обід».
Низка американських експертів після завершення сутички зробила висновок, що Гарріс усе ж виграла ці дебати: Трамп постійно займав захисну позицію, апелював до тематики мігрантів та звинувачень у всіх проблемах демократів, натомість Гарріс відповідала більш спокійно, зважено та конструктивно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus