USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

Україною шириться лихоманка Західного Нілу: є перші жертви, десятки осіб госпіталізовано

Сьогодні 17:37
У Києві від лихоманки Західного Нілу померли троє людей із 17 інфікованих, які мали підтверджений діагноз.

Як повідомляє Київська міська державна адміністрація (КМДА), з початку літа у КНП «Свято-Михайлівська клінічна лікарня м. Києва» на лікуванні перебували 17 пацієнтів із таким діагнозом.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург повідомила, що серед хворих – 10 чоловіків і 7 жінок, які є жителями різних районів столиці, а також двоє людей – з Київської та Черкаської областей. За її словами, вони потребували стаціонарного лікування через важкість стану. Трьох інфікованих лікарі не змогли врятувати через важке ускладнення гарячки – менінгоенцефаліт.

За інформацією інфекціоністів, в Україні вірус гарячки Західного Нілу віднесений до особливо небезпечних і за міжнародними стандартами ВООЗ належить до IV групи ризику.

Читати ще: Європою ширяться хвороби, які передаються через укуси комарів

Головним джерелом гарячки Західного Нілу в природі є переважно перелітні птахи, у крові яких високі концентрації вірусу циркулюють від 14 до 200 днів. При цьому переносниками захворювання є певні види комарів, що інфікуються під час пиття крові, а потім з укусами можуть інфікувати тварину або людину. Вкрай рідко людина може інфікуватися через контакт з кров’ю хворих тварин.

Симптоми гарячки Західного Нілу

Хвороба починається гостро – озноб і швидке підвищення температури тіла, що супроводжується інтоксикацією. Період гарячки триває від 2 до 6 днів.

У важких формах може розвиватися менінгіт або енцефаліт.

Лікування гарячки Західного Нілу

Специфічної терапії наразі не існує, лікування симптоматичне. Щоб мінімізувати ризики саме гарячки Західного Нілу, необхідно встановити удома москітні сітки, використовувати репеленти, а на прогулянку (особливо до парків і лісових зон відпочинку) одягати речі, які максимально прикривають тіло.

«Зі зниженням температури повітря та зникненням комарів небезпека гарячки знижується майже до нуля», – підсумувала Гінзбург.

Читати ще: Новий штам віспи змінюється швидше, ніж очікувалося: чим це загрожує

Минулого року в Європі гарячка Західного Нілу забрала життя майже 70 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus