USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Гаджетів для навчання потребують понад 360 тисяч українських дітей і вчителів

9 Січня 2024 23:18
В Україні гаджетів для навчання потребують понад 300 тисяч дітей вразливих категорій і понад 60 тисяч учителів.

Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

«На жаль, усе ще понад 300 тисяч дітей вразливих категорій та понад 60 тисяч вчителів по всій Україні потребують гаджетів для дистанційного та змішаного навчання. Підтримка від партнерів у цьому напрямі – надважлива. Йдеться не лише про доступ до освіти, а й про можливість спілкуватися з однолітками та отримувати підтримку від вчителів», – зазначив міністр.

Він поінформував, що 7 січня разом із міністром закордонних справ Японії Йоко Камікавою та представниками UNICEF Ukraine відвідали точку «Спільно» – дружній простір для розвитку і дозвілля дітей. Під час зустрічі було обговорено виклики й потреби української освіти під час війни. Лісовий подякував Камікаві за підтримку України.

Читати ще: 3D-моделювання та деталі для фронтових приладів: у Луцьку в Центрі позашкільної освіти відкрили STEM-лабораторію

«Уряд Японії підтримує МОН і ЮНІСЕФ у створенні цифрових освітніх центрів (DLC) – просторах, що відкривають переважно в тих регіонах, де діти не можуть нині навчатися очно. Для таких центрів Японія вже передала різні девайси для навчання, а невдовзі також спрямує 85 комплектів обладнання для функціонування DLC (ноутбуки, планшети, генератори, проєктори, STEM-набори тощо)», – зауважив він.

Міністр подякував уряду та народу Японії за системну підтримку української освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus