USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.70 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Гаага займеться злочинами Росії в липні, – ЄК

17 Лютого 2023 14:41
Міжнародний центр з розслідування злочинів Росії в Україні у місті Гаага (Нідерланди) розпочне роботу у липні нинішнього року.

Про це сказав член Єврокомісії з питань юстиції Дідьє Рейндерс на брифінгу з генпрокурором України Андрієм Костіним у Брюсселі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Вже багато країн розпочали свої розслідування щодо воєнних злочинів, але ж ми працюємо над злочином, який є агресією, а ще над тим, щоб у Гаазі запрацював Міжнародний центр з переслідування злочину агресії проти України. Центр буде приєднано до Об’єднаної слідчої групи, яку представлено шістьма країнами, а також Україною. Метою діяльності центру буде збереження доказів та їхній збір для майбутніх судів. Ми вже уповноважили Євроюст, а також маємо на меті створити нову базу даних, яка незабаром почне функціонувати», – сказав Рейндерс.

Він зазначив, що збір доказів – це дуже важливий процес для подальшої передачі доказів у суд.

«Ми шукаємо найкращі шляхи для організації трибуналу на підставі зібраних доказів», – пояснив єврокомісар.

Наступним кроком буде пошук юрисдикції для спецтрибуналу, про який просить Україна, чи будь-якого іншого трибуналу.

«Ми відкриті з питання того, як над цим працювати», – запевнив Рейндерс.

Він наголосив, що в Україні відбувається багато воєнних злочинів і потрібно бути впевненими, що «злочинці точно будуть покарані і все життя боятимуться, щоб не постати перед трибуналом».

2 лютого глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що у Гаазі буде створено Міжнародний центр з розслідування злочину агресії РФ.

Раніше західні країни-партнери підтримали створення міжнародного трибуналу для Володимира Путіна. Вони дійшли висновку, що місце нинішнього президента РФ – перед міжнародним кримінальним судом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus