USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.40 10.58

Футболіст з Ковеля забив за збірну Польщі у ворота України. Поляки перемогли

7 Червня 2024 23:54
Уродженець Ковеля Тарас Романчук забив за національну збірну Польщі у ворота збірної України в товариському матчі. Поляки перемогли із рахунком 3:1.

Матч відбувся у Варшаві в межах підготовки обох збірних до Чемпіонату Європи з футболу, що розпочнеться 14 червня.

Епізод стався на 30-й хвилині гри – футболіст, який родом із Волині, замкнув подачу з кутового ударом головою, зробивши рахунок 3:0 на користь Польщі. Романчук вийшов на поле у стартовому складі і відіграв 60 хвилин.

32-річний півзахисник польської «Ягеллонії» народився в Ковелі, на юнацькому рівні грав за місцеві команди та «БРВ-ВІК» із Володимира.

У 2013 році перебрався до Польщі, де починав із нижчих ліг. У 2014-му став гравцем «Ягеллонії», за яку виступає до сьогодні і є капітаном команди. Цьогоріч із клубом Романчук здобув титул чемпіона Польщі.
Читати ще: Уродженка Маневиччини потрапила до складу збірної України з футболу

Футболіст певний час був на радарах тренерів збірної України, однак запрошення в національну команду не отримав. Натомість інтерес до півзахисника проявили поляки, адже в нього було польське коріння. Раніше футболіст розповідав, що з Польщі його бабуся.

Так, у березні 2018 року Романчук отримав польський паспорт, відмовившись від українського, і одразу дебютував за збірну Польщі в товариському матчі. Щоправда, після того не грав за нову Батьківщину шість років. Цьогоріч гравця знову викликали до збірної.

Матч між Україною та Польщею завершився із рахунком 3:1. У складі поляків забивали Себастьян Валукєвич, Пйотр Зелінський і Тарас Романчук. В українців голом відзначився Артем Довбик.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ага Показати IP 8 Червня 2024 10:27
Новина варта уваги, наші хлопця не оцінили, бо мабуть не був чиїмось кумом, братом чи грошей не дав, щоб попасти в збірну просто завдяки професіоналізму. І це ж не лише у футболі така проблема, а всюди, як ти не наближений, то нічого тобі не світить!
Ірина до Ага Показати IP 9 Червня 2024 16:32
Ви праві. Але може й дійсно не вартий був грати в Волині. Та й гравець польського чемпіоната таке собі досягнення в футболі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus