USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Функції ортопедичних устілок та правила їх вибору

Сьогодні 17:15
Чи часто ви замислювалися, чому наприкінці дня так втомлюються ноги, гудуть м'язи, ломить кістки? Найчастіше річ навіть не в тому, скільки ви пройшли чи як довго стояли. А в тому, що не якості взуття сьогодні багато хто віддає перевагу, а стильному зовнішньому вигляду.

Але це аж ніяк не означає, що потрібно змінити будь-які модельні туфлі на простіші та зручніші. Ми розповімо, як у такій ситуації допомагають ортопедичні устілки https://ortocomfort.ua/ua/orthopedic-insoles/.

Що таке ортопедичні устілки та які їх функції

Це спеціальні вироби, які вкладають у взуття, щоби підтримати стопу. Анатомічно й фізіологічно правильне положення склепіння стопи під час ходьби та стояння – це одна з обов'язкових складових здоров'я ніг та всього опорно-руховогоапарату. Здавалося б, такий невеликий елемент, а відіграє таку важливу роль. Ортопедична устілка може виконувати відразу кілька функцій.

Запобігання патологіям. Під час ходьбі у неправильному взутті можуть відбуватися так звані біомеханічні порушення. Їх виправлення, а саме вирівнювання положення стопи (далі – гомілковостопного суглоба), а отже, і всієї ноги – робота для ортопедичної устілки. Це усуває дисбаланс положення тіла.

Амортизація. Під час ходьби у людини виникає коливання, яке передається на м'язи, суглоби, крок за кроком завдаючи їм шкоди. Якщо устілка забезпечує достатню амортизацію та гасить коливання, ноги не так болять і шкідливий вплив на них знижується.

Краща опора на стопу. Коли склепіння стопи підтримується, все тіло спирається на правильні точки в передній частині стопи та п'яті. Напруга, яка виснажує зв'язковий апарат, знижується.

Запобігання набрякам. При нормальному розподілі навантаження на нижні кінцівки коригується розподіл тиску. Лімфа та кров правильно циркулюють, немає застоїв, набряків.

Якщо ви ніколи не носили ортопедичне взуття, то, напевно, у вас вже з'явилися проблеми зі стопами. Спочатку ортопедичні устілки можуть навіть спричиняти дискомфорт, адже в них нога буде ставати так, як треба, а не так, як ви звикли або вам зручно.

Але потрібно зовсім трохи звикнути, дати виробам виконувати свої функції, і незабаром вам стане легше. Мине біль у м'язах та суглобах, збільшаться витривалість та працездатність.
Як вибрати ортопедичні устілки

Насамперед потрібно знайти час і звернутися до фахівця. У відповідних салонах та магазинах ортопедичних виробів, про які вже йшлося у нашій статті, є фахівець, готовий проконсультувати покупця. Він розгляне наявність патологій, визначить, чи є пласкостопість, артроз, деформація стоп. Обов'язково врахує такі індивідуальні особливості, як вік, вага, навіть зріст, які мають значення у визначення навантаження на стопу. І лише потім запропонує кілька варіантів виробів.

Що має знати покупець? Устілка має ідеально підходити за розміром. Тільки так вона повністю прилягатиме до стопи, забезпечуючи підтримку саме там, де потрібно, без зазорів, зсувів.

Устілка не має подразнювати шкіру, особливо, якщо йдеться про домашнє взуття, літні босоніжки, будь-яку модель, яку носять на босі ноги. Якщо у вас є алергія на деякі матеріали, повідомте про це продавцю-консультанту обов'язково. Він підбере вам модель з гіпоалергенним складом.
Устілка має ідеально лягати у ваше взуття, тому краще в салон взяти кілька пар, а якщо ви купуєте устілку в інтернеті, спробуйте її на чистому взутті. Вона не має ковзати, хороша фіксація – запорука успішного носіння корекційного виробу.

Обов'язково розглядайте придбання таких устілок, якщо ваша робота або спосіб життя пов'язані з великими навантаженнями на ноги. Спортсменам слід обговорити носіння таких ортопедичних виробів із лікарем.

Якщо ви сумніваєтеся, чи варто купувати ортопедичні устілки, то це вже привід звернутися до фахівця. Отже, вам вже незручно ходити і вже є початок змін. Коли ж у вас вже діагностовано патологію, то устілка потрібна обов'язково.

Щоб не виникало проблем та незручностей, можна придбати відразу кілька пар, аби постійно не перекладати їх у різне взуття. Це точно обійдеться вам дешевше, ніж поміняти все своє взуття на ортопедичне. Ортопедична устілка – це не просто покупка, це інвестиції у здорові ноги та активне довголіття.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus