USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Україна отримає обладнання для ремонту енергосистеми на €415 млн

14 Грудня 2022 13:45
Україні передадуть обладнання для відновлення енергетичного сектору на суму 415 мільйонів євро.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Очільник Міненерго Герман Галущенко взяв участь у дискусійній панелі в рамках Форуму з економічної стійкості та реконструкції України, який відбувся у Парижі.

Він підкреслив важливість солідарності європейських країн для захисту цивільного населення України від енергетичної агресії Росії.

«Через постійні російські атаки наші потреби зростають щотижня. В пріоритеті – високовольтне обладнання, але є потреба й в іншій техніці та запчастинах для проведення ремонту мереж.

Підтримка обладнанням на суму 415 млн євро, яке нададуть Україні, значною мірою допоможе відновленню українського енергосектору», – зазначив міністр.

За його словами, також наразі існує потреба у газотурбінних і газопоршневих енергоблоках, які допоможуть забезпечити стабільну роботу енергосистеми.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на відновлення енергетики після масованих обстрілів Україні треба близько €300 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus