USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.55 10.66

Франція на період свят вводить комендантську годину

11 Грудня 2020 07:40
У Франції знову вводять суворіші обмеження, пов’язані з пандемією COVID-19. У країні оперативно реагують на нові спалахи захворюваності та досить ефективно борються із ними.

Після спаду захворюваності наприкінці листопада – на початку грудня у Франції знову фіксують близько 13 тисяч інфікованих у день. Тож на період свят у країні вирішили ввести комендантську годину. Про це розповів прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс, пише 24 канал з посиланням на Le Figaro.

Так він наголосив, що вірус на відміну від людей, у відпустку не йде. А ось теперішнє «плато із захворюваністю може, на жаль, дуже швидко перетворитися у вершину».

Кастекс наголосив: Франція все ще не вийшла із другої хвилі COVID-19.

«Ціль у 5 тисяч випадків інфікування в день до 15 грудня, яку поставив перед нами Еммануель Макрон, виконати не вдасться», – визнав французький прем’єр.

Відтак, Кастекс повідомив про необхідність введення комендантської години.

Вона діятиме з 20 вечора до 6 ранку. Дотримання обмежень буде посилено контролюватися. У разі порушення загрожує штраф у розмірі 135 євро.

Винятки для дотримання комендантської години також будуть. Зокрема, заборона не поширюватиметься на людей, які працюють у такий час, з вагомих сімейних обставин, медичних причин і в разі прогулянок з тваринами.

При цьому на Різдво, 24 грудня, комендантську годину скасують. А ось у новорічну ніч, 31 грудня, обмеження таки буде діяти.

Крім того, з 15 грудня у Франції відновлять міжрегіональні поїздки, які раніше були заборонені. Це відноситься до обіцяних владою спрощень карантину.

Втім, щонайменше до 7 січня будуть закриті музеї, театри і кінотеатри, а відкриття кафе, барів, ресторанів і спортивних залів відбудеться не раніше 20 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus