USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Фотограф зняв загибель альбатросів, які об’їлися пластиком

12 Травня 2018 17:41
Американський фотограф і режисер Кріс Джордан кілька років веде зйомки на крихітному атолі в Тихому океані.

Джордан зняв фільм «Альбатрос», щоб привернути увагу людей до страхітливого пластиковому забруднення, який убив десятки тисяч птахів на острові Мідуей, що знаходиться від найближчого континента на 3200 км. Про це повідомляє «Вокруг света» з посиланням на Daily Mail.

Шокуючі знімки, на думку автора, повинні привернути увагу до пластикового забруднення планети.



«Цей матеріал вічний, а ми викидаємо його після першого ж використання, - каже Джордан. - Альбатроси приймають шматочки пластику за різнокольорових кальмарів і намагаються нагодувати ними пташенят».

«Яскраві кольори океанської пластмаси, що викликають безпліддя і смерть - символ сучасної людської культури. Ми в стані емоційного банкрутства », - каже фотограф.



Нагадаємо, у північній частині Тихого океану зібралося найбільше скупчення пластика у світі. Його виявили ще у 1980-х роках і символічно назвали «великою сміттєвою плямою», яка постійно збільшується вже втричі перевищує площу Франції.

Як писав портал «Вокруг света. Україна », за пластиком в океані стежитимуть із супутника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юля Показати IP 12 Травня 2018 23:53
Україна-пластиковий рай, кожну дрібничку кладуть в магазині в торбинку,а коли відмовляєшся і свою бавовняну торбу приносиш, дивляться,як ніби ти з іншої планети. Не зміниться свідомість-самі люди себе знищать.Треба просинатись...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus