USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Фото доньки побачила в інтернеті: як лучанка стала мамою дівчинки з Будинку дитини

20 Жовтня 2021 07:00
Чотирирічна Злата потрапила в Будинок дитини за місяць після народження. Там дівчинка жила майже до трьох років, поки її фото не потрапило у соцмережі.

Про це розповіла Суспільному нова мама Злати Валентина Буряковська.

Тепер дівчинка має батьків, двох братів і молодшу сестру.

Дівчинка з соцмереж

Валентина Буряковська розповідає: добре пам’ятає день, коли вперше побачила Злату. Гортаючи соцмережі, жінка натрапила на статтю в одній з волинських газет про дитину, яка потребує родини. Порадившись з рідними, вирішила, що має стати для дівчинки мамою.

«Журналіст написала статтю із фотографією Златки, і ми подумали: така дівчинка, ми могли б її взяти до себе. Раніше вона не була всиновлена – у неї були троє братів і сестри старші, їх взяли в іншу прийомну сім’ю, розділили, а Злата залишилась», – пригадує Валентина.

Дівчинка має інвалідність по зору – не бачить на одне око. Через біологічну матір, яка вживала алкоголь, дитина має ряд супутніх хвороб. Валентина каже, діагнози Злати її не злякали, навпаки, вирішила будь-що допомогти дитині.

У процесі всиновлення жінка дізналася, що втретє вагітна, але намірів забрати Злату в родину не змінила.

Нелегкий шлях

Зараз чотирирічна дівчинка активна, говорить повними реченнями, грається з братами і сестричкою, знає цифри і букви, щодня наводить лад у своїй кімнаті, розповідає мама Валентина Буряковська. Каже, коли Злату з дитбудинку привезли додому, вона була зовсім іншою.
«Вона не знала жодної тваринки. Крім тих, яких бачила біля будинку дитини, – кота й собаки. Ми розкладали кольори, місяць вчили один колір! В один момент процес переключився і вона почала запам’ятовувати», – розповідає Валентина.

Старші сини, каже мама, ходили в будинок дитини знайомитись зі Златою, приносили їй подарунки. У сім’ї вирішили не робити таємницю з того, що дівчинка має інших біологічних батьків.

Жінка пригадує, що слово «мама» вперше почула від Злати в перший день у новому домі: «Вона тоді засинала в своєму ліжечку, і каже «мааа, мама, в мене є мама» і вона мабуть хвилин 40 це повторювала, а я біля неї сиділа, я плакала...»

Попереду, каже Валентина Буряковська, іще багато роботи. Але, говорить, тішить те, що вона бачить результати і відчуває величезну любов усіх чотирьох дітей.
За 9 місяців цього року на Волині всиновили 27 дітей, розповіла Суспільному спеціалістка служби у справах дітей облдержадміністрації Оксана Прокопюк. Понад пів сотні неповнолітніх очікують на нові сім’ї в дитячих будинках та інтернатах області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 20 Жовтня 2021 10:06
Поки ще є такі люди на Землі, як ця родина - у людства є шанс. Хай Вам Бог дає дає здоров'я і щасливу долю за Ваші добрі серця.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus