USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.80 10.95

Формування інформаційної грамотності у молоді: нардепка з Волині долучилася до міжнародного заходу від ЮНЕСКО

12 Травня 2021 21:55
ЮНЕСКО презентувало оновлену стратегію освітнього спрямування у сфері медіа та інформаційної грамотності.

Народна депутатка Ірина Констанкевич долучилася до міжнародного заходу «Грамотні громадяни в медіа та інформації: Думайте критично, клікайте мудро!», який проводила Республіка Сербія та ЮНЕСКО, повідомила вона на своїй сторінці у Фейсбуці.

У заході взяли участь високопосадовці Республіки Сербія, ЮНЕСКО, Європейської Комісії, Всесвітньої організації охорони здоров’я.

«Сьогодні у світі, яким керує інформація, важливо формувати у школярів, молоді інформаційні, медійні та цифрові навички.

Пріоритетним для ЮНЕСКО є посилення критичного ставлення людей до споживання інформації для забезпечення суспільного блага та подолання дезінфодемії (дезінформації в мережі, що погано впливає на здоров’я), явище, яке дедалі більше спостерігається в усьому світі», – йдеться у дописі.

Під час конференції також говорили про важливість медіа-інформаційної грамотності в контексті формування сталих і дієвих інструментів боротьби з дезінформацією та необхідності просування інформаційної грамотності для суспільного блага і прогресу.

Ірина Констанкевич вважає, що молодь мусить вміти критично оцінювати інформацію, перевіряти факти та відрізняти фейки від правдивих новин. Підліткам важливо навчитися працювати з інформацією, а завдання держави – забезпечити освітній процес, підготувати відповідні навчальні центри, кваліфікованих тренерів, методичне забезпечення тощо.

Також потрібно, щоб ці знання і навички отримували не лише міські школярі, а й ті, які проживають у сільській місцевості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus