USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

«Формула-1» в мініатюрі: у Луцьку змагались юні автомоделісти

21 Лютого 2023 07:45
Обласні відкриті змагання учнівської молоді з автомодельного спорту пройшли на базі Центру позашкільної освіти Волинської обласної ради. Загалом у конкурсі взяли участь більше 60 вихованців закладів позашкілля.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

За допомогою 3-D принтерів діти моделюють та збирають точні копії автомобілів відомих марок, а потім випробовують їх на швидкість. Програма змагань передбачала перегони трасових та кімнатних кордових автомоделей, а саме: «F-1», «RETRO», «Вантажівка», «G-33», «G-12», «Євроспорт стандарт».

Керівниця Центру Оксана Філіпчук зауважила, що спортивно-технічний напрям позашкільної освіти набирає усе більшої популярності і не лише серед хлопчаків, а й дівчат. А малі волинські автомоделісти є незмінними лідерами всеукраїнських змагань з автомодельного спорту.

Григорій Недопад побажав учасникам змагань стрімких стартів та переможних фінішів. Він також зазначив, що обласна рада приділяє багато уваги доступності мережі позашкільної освіти. «Створити умови і можливості для розвитку дитячих талантів, хистів і творчості – це не лише про організоване дозвілля, це й про формування корисних навиків, усесторонніх і прогресивних знань, спонукання до експериментів та винаходів, зрештою – це підґрунтя визначитися з майбутньою професією», – впевнений голова Волиньради.
Члени головної суддівської колегії змагань оцінювали охайність, точність виконання моделей та швидкість. Переможців командного та особистого заліків дипломами, кубками та медалями. А керівники, команди яких посіли І, ІІ, ІІІ місця в командній першості, – грамотами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus