USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Фірма російського олігарха Дерипаски розграбувала надра України на 270 млн грн

21 Червня 2022 19:33
На Закарпатті викрито незаконний видобуток андезиту (гірська порода, що використовується у будівництві) на 270 млн грн. Розграбуванням українських надр займалася компанія підсанкційного російського олігарха, можливо, Олега Дерипаски.

«Угоду організувала компанія, що входить до австрійського будівельного концерну, акціонером якого є один з російських олігархів, внесених до списку санкцій РНБО», – повідомили в Службі безпеки України.

Может йтися про концерт Strabag SE, чверть акцій якого контролює Олег Дерипаска. Він також знаходиться у списку санкцій РНБО, припускає Обозреватель.

За даними слідства, компанія в Україні безконтрольно продовжила роботи з видобутку андезиту після завершення дії державних ліцензій. І так само без жодних дозволів зловмисники реалізовували сировину місцевим підприємцям.
Експертизи допомогли встановити, що нелегальний видобуток склав понад 113 тисяч куб. м андезиту. Директору підприємства висунули підозру за ч. 4 ст. 240 Кримінального кодексу України – порушення правил охорони або використання надр, незаконний видобуток корисних копалин.

Нагадаємо, раніше працівники Державного бюро розслідувань заблокували канал постачання компонентів, які можуть використовуватися для виготовлення російського тактичного ракетного комплексу. Компоненти видобували в кар’єрі на Сумщині, після чого незаконно експортували до Росії. Нелегальні постачання здійснювало підприємство зі сфери впливу «санкційного» російського олігарха Олега Дерипаски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus