USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Фірма «Континіуму» отримала 20-мільйонний кредит, підробивши документи

5 Червня 2018 15:17
20 мільйонів доларів кредитного ліміту від державного банку – саме стільки отримала від Ощадбанку компанія «Вог Трейдинг», що входить до олігархічної групи «Континіум».

Тепер цю операцію ретельно вивчають правоохоронці, бо за отриманням грошей виявили масштабні підробки документів. Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Тетяна Єремеєва – відомий у регіоні лікар-офтальмолог і вдова нардепа, що входив до золотої сотні українських доларових мільйонерів. Жінку та її двох спільних з покійним Ігорем Єремеєвим дітей позбавили спадку бізнес-партнери її чоловіка.

Щойно жінка оговталась від трагедії, як стали випливати цікаві факти про бізнес-імперію «Континіум», якій Ігор Єремеєв присвятив усе життя. Спершу родині покійного повідомили про якийсь траст, який управлятиме активами що належали Ігорю Єремеєву, відтак родина до спадку не матиме доступу.

А згодом розкрилися ще цікавіші факти, які стали предметом кримінальних проваджень.



Не так давно стало відомо про низку документів, які буцімто підписував покійний Ігор Єремеєв зі своєю дружиною Тетяною. Однак сама Тетяна дізналась про ці папери лише через три роки після смерті чоловіка. З одного з таких нотаріальних правочинів випливає що бізнесмен Ігор Єрємєв у 2014 році поручився за кредитний ліміт у 20 мільйонів доларів для компанії «Вог Трейдинг». І допомогла йому у цьому ніби то Тетяна Єремеєва, яка підписала згоду. А кредит надав -увага державний ОщадБанк України.

Усю документацію для операції завіряла луцька нотаріус Вікторія Книш. Вже зараз відкрито провадження за підозрою у підробці документів. Адже на договорах поруки стоїть підпис дружини Ігоря Єрємєєва Тетяни Єрємєєвої.

Між тим, сама Тетяна Єрєємєва про те, що вона підписувала кредитні ліміти, дізналася нещодавно. Вона стверджує, що жодних підписів на документах про позику у 20 мільйонів доларів, не ставила. І жодних юридичних відносин з нотаріусом Вікторією Книш ніколи не мала. З приводу ймовірних махінацій та підробки документів Тетяна Єрємєєва одразу пішла до правоохоронних органів.

«Дійсно, мною була подана заява на цього нотаріуса, зараз тривають слідчі дії згідно зі статтею 222. Єдине, що я можу сказати – я ніколи не вчинювала жодних нотаріальних дій у цього нотаріуса.. Була підробка документів, була підробка нотаріальних дій», - зазначає Тетяна Єремеєва.

В рамках кримінального провадження слідчий управління нацполіції Волині Олег Зуб витребовував у Нотаріуса Вікторії Книш документи, на яких стоять підписи Тетяни Єрємєєвої.

Проте, у нотаріальній конторі де працює ця нотаріус, повідомили, що ці папери у них нібито вилучив слідчий УЗЕ з міста Києва ще у серпні минулого року. Щоправда, справи про обшуки та вилучення столичними правоохоронцями в реєстрі ми не знайшли.

Не вдалося знайти і співробітника УЗЕ, який нібито проводив вилучення. Схоже на те, що у його існуванні засумнівався і волинський слідчий. Бо тепер витребовує документи не лише по кредитних лімітах, а й ухвали печерського суду на проведення обшуків, а також протоколи цих обшуків.

Між тим, Вікторія Книш продовжує наполягати, що мала юридичні відносини з Тетяною Єрємєєвою. Проте у коментарі журналістам спростовує інформацію, яку повідомила волинським правоохоронцям про нібито вилучення документів столичним співробітником УЗЕ. Каже – ніяких обшуків у них не було.

Відзначимо і таке – сімейну нотаріальну контору «Ариванюк і Книш», у який і працює пані Вікторія, згадують у гучних кримінальних справах. Найсвіжіша з них – це маневицька бурштинова земля. Нотаріуси цієї контори допомогли переоформити людські наділи на львівську фірму. Якось так вийшло, що прості люди подарували ділкам понад 400 гектарів землі на Маневиччині.

Але повернемося до 20 мільйонів доларів США, які дав у кредит Ощадбанк фірмі «Вог Трейдинг», за яку поручився покійний Єрєємєв. Те, що державний банк так просто віддав мільйони доларів неабияк дивно. Адже ці гроші могли б працювати на Україну, а не на фірми з групи «Континіум», які, до речі, славляться своїми непогашеними

позиками у банках. Фірми «Континіуму» пов’язують з банкрутством таких банківських установ, як банк Форум та банку Надра. Схема дуже проста – фірма бере кредит, а потім дуже швидко банкрутує, і гроші вже не повернеш. Геніальне шахрайство, яке, щоправда, не вдасться без знайомств і відкатів. Бо ж не всім бізнесменам такі кредити дають та прощають.

Зараз виникає запитання, яка доля кредитів, за якими виступав поручителем покійний Ігор Єрємеєв? Хоч позика у 20 мільйонів доларів бралася для бізнесу «Вог Трейдинг», проте отримати її без підпису законної дружини нардеп не міг. Тепер же Тетяну Єрємєєву та її дітей від справ усунули. Бо ж чоловік помер, а вдові можна залишити й борги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 5 Червня 2018 17:19
не виключено, що єремєєва і спровадили на той світ, щоб разом з ним пішли всі кредитні зобовязання
Микола Показати IP 6 Червня 2018 01:51
Педро Стрепанович чьорт
Настя Показати IP 6 Червня 2018 09:46
Контора (а)Роги і К(н)опита !!! Чому ще не анульовані ліцензії і як досі цим шахрайкам не зупинили діяльність правоохоронні органи?
Юрист до Настя Показати IP 7 Червня 2018 11:31
А чому не реагує міністерство юстицііі та головне управління юст щодо цих нотаріусів)))
Гм... до Юрист Показати IP 8 Червня 2018 00:30
А там такі жсамі при-дур-ки сидять
До речі до Юрист Показати IP 8 Червня 2018 10:54
Так там її чоловік працював, Книш якого за хабарі судили. Він тоді їх афери покривав, зараз ця сімейка нотаріусів вже в кінець обнагліла, думаю там не одні документи підробили - спонсор Івахів, а ці надіються , що він їх відмаже!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus