USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Фінляндія скористається досвідом Польщі в охороні кордону

4 Грудня 2023 12:17
Представники Фінляндії приїхали до Польщі, аби ознайомитися, як працює запроваджена тут система охорони кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на речницю Прикордонної служби РП Анну Міхальську.

Вона розповіла, що гості з Фінляндії цікавилися польським досвідом, а також нормативними документами та співпрацею з армією й іншими службами, оскільки хочуть запровадити подібні рішення на своєму кордоні. Утім, такі рішення мають бути адаптовані до фінських реалій.

Міхальська наголосила, що Росія несе відповідальність за кризу на кордоні як з Фінляндією, так і з Польщею. За її словами, РФ залучає нові групи мігрантів, які переправляє до кордонів Фінляндії та Білорусі.

«Цього тижня двоє польських прикордонників розпочали службу на фінсько-російському кордоні в рамках операції ФРОНТЕКС. Наступного тижня їх поїде ще більше – вже з консультативною місією», – додає Польське радіо.

Читати ще: Фінляндія на два тижні закриває всі пункти пропуску з Росією

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо заявив, що країна до 13 грудня закриває всі пункти перетину на кордоні з Росією. Прийом заяв на надання притулку буде відкритий лише в аеропортах та морських портах.

Фінляндія також установила подвійні загородження на пунктах пропуску на кордоні з Росією, щоб уникнути нелегальної міграції.

Читати ще: Фінляндія почала будувати паркан на кордоні з Росією

Фінська влада вважає, що ситуація з напливом мігрантів не могла виникнути сама собою, адже Росія допомагає нелегалам перетинати кордон. Тільки в листопаді з РФ до Фінляндії прибули понад 500 біженців з Іраку, Сирії, Сомалі.

Нагадаємо, Литва, Латвія й Польща влітку-восени 2021 року потерпали від міграційної кризи, штучно створеної Олександром Лукашенком. Обидві країни після цих подій почали будувати паркан на кордоні з Білоруссю. У червні 2022 року Польща завершила будівництво.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus