USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.45 41.80
  • PLN 10.30 10.60

Фейкове кафе у Києві: 19-річна волинянка допомагала іноземцеві виманювати гроші у чоловіків під час побачень

25 Грудня 2021 22:51
Правоохоронці викрили у Києві групу шахраїв, які ошукували чоловіків на гроші під час побачень. Серед затриманих - 19-річна волинянка.

Про це повідомили у столичному управлінні Національної поліції.

Злочинна схема полягала у тому, що зловмисники створили в інтернеті анкети дівчат, які нібито перебували у пошуках заможних чоловіків, після чого шахрайки заманювали своїх жертв до фейкового кафе на Печерську, спеціально створеного для цих цілей.

Начальник управління міграційної поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві Денис Дем’янюк розповів, що фігуранти орендували приміщення та замаскували його під кафе:

«Злочинна схема полягала у шахрайському заволодінні грошовими коштами громадян шляхом розміщення у соціальних мережах анкет дівчат, які нібито у пошуках заможних кавалерів. У подальшому потерпілому призначали побачення у кафе в Печерському районі столиці. Під час зустрічі у закладі дівчина замовляла нібито дорогі алкогольні напої та їжу на виніс, як обіцянка продовження вечора. Далі їм виносили у пакеті замовлення, чоловік розраховувався, дівчина забирала з собою пакунок, але насправді це був муляж, бо у ньому не було придбаних дорогих продуктів».

Надалі дівчата залишали чоловіків під різними вигаданими приводами, поверталася до кафе з оплаченим «замовленням» та передавала його для використання з іншим потерпілим.
«Організував злочинну схему громадянин іншої держави, 1999 року народження, якому допомагала уродженка Волині, 2002 року народження, та уродженець Закарпатської області, 1997 року народження. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною четвертою, третьою, першою статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. За процесуального керівництва Київської міської прокуратури слідчі готують повідомлення про підозру затриманим та клопотання до суду щодо обрання запобіжних заходів. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна», - додав полковник поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 26 Грудня 2021 04:58
Чого морду сволоті замазали?!
Іван Показати IP 26 Грудня 2021 11:32
Бажаю їм максимального терміну!
Народна прокуратура до Іван Показати IP 26 Грудня 2021 11:59
Це шахрайство, а значить, мають бути заяви від потерпілих. Скоріш за все на даний час потерпілий лише один, а решта не захочуть "світити" свої розваги з дівчатами. Тому сума шкоди буде невелика, а значить, таким же буде й покарання. В суді, як завжди, почнуться соплі, що це діти, раніше не судимі та подібна лабуда
Прохожий Показати IP 26 Грудня 2021 12:21
В бігус інфо про це ще місяць назад сюжет зняли
Василь Показати IP 26 Грудня 2021 12:44
Нарешті правоохоронці прокинулись. Про це кафе і схему ще місяців три тому було відео на каналі Бігус-інфо. Шукайте "Розвод з тіндера: як пожерти олів'є за 10000 грн?"
Вася до Василь Показати IP 26 Грудня 2021 21:34
Було б добре, якби прокинулись (включили мізки) і чоловіки. В інтернеті вже точно більше 10 років лежить простий список порад, як уникнути більшості популярних розводів на СЗ. Ті що зверху - глобально нічого нового не придумали, ну зробили трохи масштабніше, з орендою і оформленням приміщення заморочились. В мене питання до тих, хто платив за олів'є 10000 грн - де в той момент була ваша голова?
Лучанин Показати IP 26 Грудня 2021 14:15
Прикол у тому, що нічого 'злочингого' у цій схемі нема, і навряд вдасться щось довести. Адже жертва сама віддає гроші, а ціни які там вказані, уе вже на розсуд закладу. Я от думаю, якби в кінці-кінців дівчина 'давала' то жертви були б задоволені і необмануті, чи як?
Латексний Показати IP 26 Грудня 2021 14:27
Волиняки, прагнучі халяви, не рідкість.
Читач Показати IP 26 Грудня 2021 18:53
Морди в студію
Стас Показати IP 27 Грудня 2021 21:38
Шлюх багато нічого не зробиш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus