USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Фермер-бельгієць біля Луцька симулював побої та скандалив із ремонтниками через двигун

2 Жовтня 2023 19:27
У селі Городок біля Луцька фермер-бельгієць улаштував конфлікт із львівською фірмою, яка ремонтує сільгосптехніку, через двигун. Два місяці тому працівники забрали двигун до телескопічного навантажувача на ремонт. Ця послуга вартувала чоловікові 145 тисяч гривень. Коли ж майстри приїхали ставити двигун назад, то господар заблокував їхній автомобіль.

Фермер-бельгієць, який живе й працює в селі Городок Луцького району, намагається добитися, аби працівники фірми встановили відремонтований двигун на його навантажувач. Ця техніка вартує кілька мільйонів гривень, тож і ремонт обійшовся в майже 150 тисяч, ідеться в сюжеті 12 каналу.

У нашому краї Крістоф Конінгс фермерує 12 років. Цьогоріч у вересні втрапив у халепу: два місяці тому замовив ремонт двигуна в львівської фірми «Технодвір», а коли майстри приїхали встановити мотор, то висловив незадоволення. Спершу через гроші.

«Коли двигун був готовий, вони подзвонили і сказали, що я повинен заплатити 100%. Минулого четверга я заплатив, а сьогодні прийшли з двигуном, але вони просто не в змозі поставити його», – сказав Крістоф Конінгс.

Договір передбачає, що всю суму – 100% вартості ремонту, а це 143 тисячі 811 гривень – оплачує замовник до 22 вересня та в будь-якому випадку до повернення техніки з ремонту. Фермеру це не сподобалося: він вважає, що мав би платити аванс, а решту додати після установки двигуна.

Як тільки майстри із фірми заїхали в гараж до навантажувача, Крістоф Конінгс заблокував їм виїзд своє машиною. Обіцяв: не випустить, поки не поставлять двигун.

«Я не дозволяю їм виходити, поки вони все не зроблять. Я хочу почути і побачити роботу двигуна. Вони не дозволяють мені побачити, як це працює, вони просто взяли гроші та відмовляються виконувати свої обов’язки. Ось і весь конфлікт», – прокоментував фермер.

Майстри і раді б виконати домовленість, але через дії фермера, не можуть дістати мотор із машини. Господар навіть не дає своїх інструментів.

«Ми знімали двигун, у нього була працююча кран-балка. Ми приїхали зі своїм обладнанням, ми мали свою кран-балку, але оскільки знали, що в нього все є, то прийшли і сказали: дайте скористатися, там же тільки підйом на дві хвилини. Дивимося, що у кран-балки відрізана вилка, вона непрацююча. Ми кажемо: дайте скористатися своєю. Він: ні. Це ж двигун на 400 кілограмів. Це ж не так усе просто. Нам усе одно потрібні підручні засоби якісь, наприклад, дощечка, ще щось. Він не давав нічим скористатися. Став біля нас, навіть не дає проходу. Неадекватна людина», – зазначив представник фірми «Технодвір» Роман.

Поведінку Крістофа працівники фірми з обслуговування сільськогосподарської техніки зняли на телефон.

За умовами договору, двигун повинні встановити в межах п’яти днів після 100-відсоткової оплати. Умови на фірмі виконують.

«Двигун 20.08. був готовий. Я йому скинув відео зі стенда з працюючим двигуном, який пройшов обкатку. 20.09. він заплатив кошти. Згідно з договором, ми приїхали на четвертий день встановлювати», – сказав представник фірми «Технодвір» Роман.

Наступного дня майстри знову не мали змоги встановити двигун на місце. І на територію фермерського господарства Крістофа викликали і поліцію, і навіть швидку.

Фермер розіграв виставу: почав вдавав, що працівники поліції завдали йому фізичних ушкоджень. А коли медики швидкої намагалися надати йому допомогу, почав опиратися. Навіть розірвав одяг водію швидкої.

«Це є справжній симулянт. Тільки й усього. У наручники і до поліції, а не до лікарні», – сказала фельдшерка.
До поліції звернулися і фермер, і представники фірми, які не могли виконати свою роботу. Правоохоронці з’ясовують обставини.

«За зверненнями громадян відомості зареєстровано в Журналі єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події. Зараз триває перевірка», – прокоментувала старша інспекторка Нацполіції Волині Марина Балдич.

Нарешті працівники змогли забрати своє авто. Кажуть, переймалися, аби фермер не зламав і машину, і двигун.

«Ми відіпхали навантажувач і вперед виїхали машиною… Бо ж ми знали: якби лишили машину в цеху, то він міг би зробити все, що хотів би. Ми потім оглядали машину, коли він почав її бити, трубки відривати. Під кожним колесом стояв шуруп», – сказав працівник фірми Роман.

На третій день працівники фірми «Технодвір» усе ще прагнули встановити двигун, чекали фермера й підраховували збитки.

«Третя доба, третя спроба замінити двигун. Зазвичай, це роблять двоє людей протягом трьох годин, а не шість транспортних засобів, зокрема технічний, і не 15 осіб із персоналу», – розповів представник фірми «Технодвір» Роман.

Коли зателефонували до дружини фермера та самого господаря, аби дізнатися, чи буде він на місці, то жінка повідомила, що чоловік – на обстеженні в лікарні. Крістоф Конінгс сказав, що на ферму їхати не хоче.

Працівники фірми спантеличені та сердиті: за два роки співпраці з фермером-бельгійцем проблем не було. Вони повернулися на місце роботи на Львівщину й забрали злощасний двигун. Готові виконати свої зобов’язання, але тепер запрошують фермера з навантажувачем безпосередньо на фірму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Селянин Показати IP 2 Жовтня 2023 19:56
Ше цю занупу не депортували?
Нгоро Мамба Показати IP 3 Жовтня 2023 08:31
Нормальний бельгієць з Бельгії в Україну господарювати не поїде.
Анонім Показати IP 3 Жовтня 2023 10:17
Молодець. Що за майстри без своїх інструментів? То у нас позвикали - штукатури приходять і відро дай, і правило дай. Йдеш робити - май інструмент. Взяв передоплату - зроби до кінця.
Лагода Мирон Показати IP 30 Квітня 2024 09:49
Кидає людей на зарплату. Працював на фурі возив зерно на Бельгію. тримав зп 6 000 грн. Негідник

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus