USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Федерація козацького двобою на Волині виховала 20 чемпіонів світу за 5 років

10 Січня 2021 21:25
Федерація козацького двобою на Волині за 5 років існування згуртувала пів тисячі спортсменів та виховала 20 чемпіонів світу, – розповів Суспільному Волині голова федерації Олександр Кулаков.

Олександр Кулаков розповідає, що на сьогодні мають результат – понад 500 людей, яких охоплює Федерація козацького двобою. З його слів, Волинь, якщо взяти саме дитячий спорт із бойових мистецтв, то в Україні є флагманом і не один рік утримує ці позиції.

Андрій Протасюк – майстер спорту України, має звання дворазового чемпіона України, чемпіона Європи та чемпіона світу з козацького двобою. Зараз передає свій досвід вихованцям. Говорить: наймолодшим на татамі – 4 роки. Один з наймолодших спортсменів тренера – Юрій Заєць. Його на тренування привів брат, уже займається два роки. На змагання юний спортсмен їздив і здобув перемогу.
Вихованці дитячо-юнацької спортивної школи № 1 тренуються з вільної боротьби. Цей олімпійський вид спорту у Луцьку почали розвивати 2 роки тому, – каже тренер Володимир Шайдевич.

Чемпіон України з козацького двобою, чемпіон області з вільної боротьби Ілля Сломінський розповідає, що у його поєдинках боротьба відіграє значну роль, адже більшість перемог – у партері, а щоб це зробити – треба знати кидки.

На досягнутому не зупинятимуться, – говорить Олександр Кулаков. Щодо вільної боротьби нині в обласному центрі діє група базової підготовки, хочуть створити спеціалізовану, а потім готуватимуться до олімпійської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus