USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

ФБР розслідує погрози суддям після виключення Трампа з праймериз у Колорадо

26 Грудня 2023 09:50
ФБР співпрацює з правоохоронцями штату Колорадо у зв’язку з погрозами на адресу суддів Верховного суду штату, які минулого тижня ухвалили рішення про зняття Дональда Трампа з президентських виборів у штаті у 2024 році.

Про це пише CNN із посиланням на заяву офіцера ФБР зі зв’язків з громадськістю, передає Українська правда.

«ФБР знає про ситуацію і співпрацює з місцевими правоохоронними органами. Ми будемо енергійно розслідувати будь-які погрози або застосування насильства з боку тих, хто використовує екстремістські погляди для виправдання своїх дій, незалежно від їхньої мотивації», – йдеться у заяві.

Як зазначає видання, представник судової гілки влади Колорадо не став коментувати повідомлення про погрози на адресу суддів.

Представник патрульної поліції штату Колорадо майстер-трупер Гері Катлер заявив, що будь-які погрози на адресу суддів будуть розглядатися місцевою владою.

Департамент поліції Денвера повідомив, що правоохоронці відреагували на повідомлення про замінування резиденції судді в четвер увечері «після того, як стало відомо, що це була неправдива інформація».

«Все перевірено, і ми продовжуємо розслідувати це повідомлення. З міркувань безпеки та конфіденційності, а також у зв’язку з розслідуванням, що триває, ми не можемо надати жодної додаткової інформації», – йдеться в заяві правоохоронців.

CNN зазначає, що «співробітники правоохоронних органів штатів і місцевих органів влади та неурядові дослідницькі групи відстежують риторику на екстремістських онлайн-форумах на предмет ознак того, що вона може перетворитися на реальні погрози державним службовцям».

Читати ще: Верховний суд штату Колорадо заборонив Трампу брати участь у виборах

Імена чотирьох суддів Верховного суду штату Колорадо, які ухвалили рішення про дискваліфікацію Трампа на виборах, часто з’являлися в «підбурювальних» повідомленнях на таких форумах із закликами оприлюднити особисті дані суддів.

Зокрема, один із користувачів ультраправого веб-сайту, який підтримує Трампа, у цьому зв’язку написав: «Усі щури в мантіях повинні бути повішені».

Інші дописи містили непрямі заклики до громадянської війни, а також інші насильницькі висловлювання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 26 Грудня 2023 11:12
Так підставити рудого.Ах як недобре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus