USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

ФБР обшукує будинок близького до Путіна олігарха Дерипаски

19 Жовтня 2021 21:22
Агенти Федерального бюро розслідувань (ФБР) прийшли з обшуком у будинок російського олігарха Олега Дерипаски у Вашингтоні.

Про це повідомляє Главком з посиланням на NBC News.

Представник ФБР зазначив в коментарі виданню, що бюро проводить «правоохоронні дії в будинку», але не вдавався в деталі.
У квітні 2018 року мінфін США наклав санкції на Дерипаску. Він знаходиться під слідством у справі про відмивання грошей і звинувачується в «загрозі життю конкурентів, незаконному прослуховуванні телефонних розмов з державним чиновником і участі в здирництві та рекеті».

У 2019-му Сполучені Штати Америки зняли санкції з трьох компаній російського олігарха Олега Дерипаски, які потрапили під обмеження ще в квітні 2018 року.

Потім Олег Дерипаска подав до суду округу Колумбія позов проти Мінфіну США і його глави Стівена Мнучіна з вимогою зняти введені проти нього санкції.

Натомість, як стало відомо у червні 2021 року, Федеральний суд округу Колумбія відхилив позов Олега Дерипаски до Міністерства фінансів США щодо зняття з нього американських санкцій.

Також у червні цього року РНБО України запровадило санкції проти Дерипаски.

В Україні Дерипаска є власником Миколаївського глиноземного заводу, і зараз інтереси цього підприємства в протистоянні з опонентами активно відстоюють в ефірах телеканалів Ріната Ахметова.

ЗМІ писали, що саме Дерипаска познайомив Ахметова з американським політтехнологом Полом Манафортом, який згодом почав працювати на Віктора Януковича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дідо Показати IP 19 Жовтня 2021 22:53
Сволочі. Прокляті омерикани душать вільних невакцинованих людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus