USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.80

Фармкомпанію визнали винною у ненавмисних убивствах через таблетки для схуднення

30 Березня 2021 07:40
Французьку фармкомпанію Servier визнали винною у ненавмисних убивствах людей через таблетки для схуднення.

Препарат Mediator, про який йдеться, розробили для людей з діабетом і надмірною вагою, пише ВВС.

Його продавали упродовж 33 років, аж поки у 2009 році не вилучили з продажу, коли з’ясувалося, що він може призвести до проблем із серцем.

За весь час Mediator прописали приблизно п’ятьом мільйонам пацієнтів. І вважається, що сотні людей померли саме через вживання цих ліків.

Компанія Servier, яка є одним із найбільших виробників ліків у Франції, заперечувала, що знала про побічні ефекти таблеток для схуднення.

Попри це у понеділок суд наклав на виробника штраф у розмірі 3,2 мільйона євро.

«Хоча їм було відомо про потенційні ризики упродовж багатьох років... вони не вжили необхідних заходів», – сказала суддя Сільві Доні.

Окрім того, колишнього керівника компанії засудили до чотирьох років ув’язнення умовно.

На початку 2000-х таблетки Mediator заборонили одразу в кількох європейських країнах, зокрема в Італії та Іспанії. Водночас у Франції їхній продаж не припинявся аж до 2009 року.

Одне з досліджень дійшло висновку, що 500 смертей, які сталися в період з 1976 по 2009 рік, можуть бути пов’язані з вживанням Mediator.

Автори іншого дослідження заявили про ще більшу кількість можливих смертей – 2 тисячі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Березня 2021 12:15
Чим далі, тим стає все більш очевидним, що принцип '"не нашкодити" в медицині вже давно ігнорується на усіх рівнях, ці ж шкідливі ліки приписували лікарі і очевидно переконували в їх ефективності. Цікаво, скільки непотребу нам виписали лікарі, за які ми заплатили гроші, а замість ефекту отримали нуль, а часто і побочку. Наприклад, різну глмеопатію, противірусні ще досі призначають лікарі, часто непотрібні гормони, антибіотики(мене особисто на пізніх строках вагітності до тахікардії довела гініколог заставляючи пити антибіотики, описувала страшне жахіття, що буде з моєю дитиною, якщо я не вип'ю антибіотики-родиться сліпа, недоношена, проте мені пощастило, знайомий інфекціоніст, порадила не приймати, так як необхідності в цьому ніякої не бачила, в результаті, я нічого не приймала і потім не пошкодувала). Скільки ще таких випадків було в мене, то з гормонами, то з гомеопатією, то з антидеприсантами, то з кровоспинними, короче, вже давно мала я померти через ігнорування порад лікарів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus