USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

ФАП села на Волині дочекався ремонту

23 Листопада 2018 23:25
Побиті вікна, відсутність підлоги, дах, що протікав – усе це про ФАП села Ростань, що у Шацькому районі. Рішення проблем шукали разом із депутатом Волинської обласної ради від УКРОПу Віктором Радчуком, інформує прес-служба волинського УКРОПу.

У невеликому селі Ростань мешкає усього 400 осіб. Населений пункт віддалений від району, а як відомо чим далі від міста, тим більше проблем. Місцеві жителі розповіли, що найбільшою бідою села ось уже десятиліття залишається зруйнований фельдшерсько-акушерський пункт. Завідуюча ФАПом Алла Лукашук у селі працює усього рік, та навіть за цей короткий період часу вдалося зробити чимало.

«Пригадую, коли вперше побачила, де доведеться працювати, то була просто приголомшена умовами. Усі вікна були побиті, у підвіконнях величезні щілини, а від підлоги у коридорі і сліду не залишилося. Працювати в таких умовах було просто нереально. Вирішили, шукати підтримки у депутатів», - розповіла Алла Лукашук.

Зокрема, у серпні цього року у ФАП прибув депутат Волинської обласної ради Віктор Радчук.

«Становище ФАПу у Ростані було, відверто кажучи, просто жалюгідним. Я й не уявляю, як у приміщенні, де протікав дах і практично не було дверей можна лікувати людей. Проблему потрібно було вирішувати терміново, а тому вирішили звернутися у Шацьку районну раду. Із головою райради Сергієм Карпуком ми давно налагодили гарну співпрацю, у районі вдалося втілити чимало успішних проектів. Сподіваюся, що ФАП села Ростань також буде у цьому переліку», - розповів Віктор Радчук.

Результатом клопотань стало виділення Шацькою районною радою коштів у сумі 20 тис. грн. На ці кошти уже найближчим часом у ФАПі замінять вхідні двері та 7 вікон на енергоощадні.

Крім цього, у приміщенні уже поклали підлогу, відремонтували дах, що протікав, а також придбали матеріали для внутрішніх ремонтів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus