USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Фальшивий Ілон Маск виманив у користувачів соцмереж $2 мільйони в криптовалюті

19 Травня 2021 20:08
За останні 6 місяців споживачі втратили понад $2 млн в криптовалюті через шахраїв, що видавали себе за генерального директора SpaceX і Tesla Ілона Маска.

Про це свідчать дані Федеральної торгової комісії США, повідомляє УНІАН з посиланням на The Verge.

Як пише видання, шахраї видавали себе за Ілона Маска, щоб виманювати у користувачів соціальних мереж криптовалюту.

Шахраї використовували зображення аватарів Маска і подібне написання імені користувача.

Прикидаючись Маском, шахраї закликали користувачів відправити криптовалюту на певну адресу гаманця, обіцяючи надіслати назад більший платіж.

Фальшива сторінка Маска

У 2020 році ім'я Ілона Маска теж використовувалося для одного з подібних випадків шахрайства. Тоді хакери зламували підтверджені акаунти, переробляли їх під сторінку Маска і розсилали повідомлення про роздачу криптовалюти. В результаті атаки хакери вивудили у користувачів Twitter біткоїни на суму близько $180 тис.

Що таке біткоїн

Біткоїн (Bitcoin) - електронна валюта, концепт якої був озвучений Сатосі Накамото 2008 року і представлений ним у 2009 році, базується на самоопублікованому документі Накамото.

Спочатку ця криптовалюта коштувала всього кілька центів і практично не привертала до себе уваги громадськості. Тільки у 2013 році курс біткоїна вперше подолав позначку в 1000 доларів.

Знаковим для цієї криптовалюта став 2017 рік, на початку якого один біткоїн коштував тисячу доларів. Потім він почав перетинати тисячні позначки мало не щомісяця, впевнено наближаючись до 20 тисяч.

Ставка проти Ілона Маска

18 травня 2021 року американський інвестор Майкл Бьюррі, який під час кризи 2008 року зробив мільярдні ставки проти іпотечних паперів, зробив велику ставку проти компанії Tesla Ілона Маска.

Як ми писали, біткоїн продовжує дорожчати. Вартість криптовалюти вперше в історії перевищила межу в 60 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus