USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Евакуйовані понад 100 автівок, скасовані потяги, є загиблі: у Мадриді – найсильніший за останні 40 років снігопад

9 Січня 2021 15:36
Столицю Іспанії Мадрид через шторм «Філомена» у ніч із 8 на 9 січня накрив найсильніший за останні 40-50 років снігопад. У місті не працює громадський транспорт, не вивозять сміття, а мер Мадрида просить не виходити з дому без потреби.

Як повідомляє hromadske з посиланням на El Pais, загалом снігопад очікується у 36 іспанських провінціях із 50, зокрема вже постраждали 10 провінцій.

У провінції Сарагоса від погодних умов загинув безхатченко віком 30 років. Ще одна трагедія сталася в місті Міхас – там загинула пара місцевих жителів. Люди опинилися заблоковані в своєму автомобілі через снігопад, а потім його змило водою в річку.

Для допомоги населенню залучили військовий підрозділ із реагування на надзвичайні події. Зранку 9 січня військові розчищали дороги, щоб врятувати водіїв, які застрягли через негоду. Наразі евакуювали 112 автівок, ще сотні машин залишаються заблокованими. Крім того, у різних провінціях на дорогах застрягли тисячі далекобійників.

Аеропорт «Барахас» тимчасово припинив роботу ввечері 8 січня та не працюватиме упродовж 9 січня. Також зупинене морське сполучення, скасовані чи затримані потяги.
Попри те, що людей просять залишатися вдома, у соцмережах поширюються безліч фото та відео іспанців, які вийшли на вулиці.
За прогнозами синоптиків, снігопад триватиме на вихідних і після них. У Мадриді очікується, що випаде 20 сантиметрів снігу, а також буде хуртовина. У неділю, 10 січня, припускають, що погода погіршиться в Каталонії, Країні Басків, Арагоні – там очікуються зливи зі снігом.

Крім того, очікується, що у Мадриді до четверга температура повітря знизиться до −12 градусів за Цельсієм. Якщо температура справді буде такою, це буде рекорд. Поки найхолоднішим днем у Мадриді вважається 16 січня 1945 року – тоді було −10,11 градуса за Цельсієм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 10 Січня 2021 01:37
Єдрит-Мадрид

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus