USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.55 41.85
  • PLN 10.60 10.80

Естонський акробат вперше в історії перейшов по канату через Босфор

16 Вересня 2024 22:47
Естонський акробат Яан Рус пройшов дистанцію більше одного кілометра з Азії в Європу по канату, підвішеному над мостом через Босфор на висоті 165 метрів над рівнем моря.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Яану Русу вдалося перейти з Азійського континенту на Європейський за 47 хвилин по 1074-метровій спеціальній мотузці над Мостом мучеників 15 вересня через Босфор на висоті 165 метрів над рівнем моря», – повідомляє телеканал.

Зазначається, що естонський акробат став першою людиною, яка здійснила трансконтинентальний перехід по канату.

Читати ще: Нідерландець побив світовий рекорд, пройшовши босоніж майже 3,5 тисячі кілометрів

«Босфор має тисячолітню культурну цінність і неймовірну природну красу. Поєднуючи це зі змінними погодними умовами та сильними морськими течіями, він став унікальним місцем для канатного переходу. Я дуже щасливий зробити цей історичний перехід», – сказав Рус після подолання дистанції.
Захід був організований за сприяння міністерства транспорту та інфраструктури та генерального директорату автомобільних доріг Туреччини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus