USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Естонія змінить умови виплати компенсацій за оренду житла українським біженцям

Сьогодні 14:40
Департамент соціального страхування Естонії з 11 вересня має намір надавати одноразову допомогу на оренду житла тільки тим українським біженцям, які нещодавно прибули до країни.

Про це, як пише Європейська правда, повідомляє ERR.

Згідно з нинішнім порядком, компенсація не залежить від доходу біженця, і про неї можуть клопотати всі українські біженці, які прибули в Естонію з 24 лютого 2022 року і отримали тимчасовий захист.

Розмір разової компенсації становить максимум 1200 євро на домогосподарство.

Читати ще: Працюють майже 60%: в Естонії зросла зайнятість українців з тимчасовим захистом

У листі, надісланому місцевим органам самоврядування, гендиректор департаменту Марет Маріпуу зазначила, що наразі в Естонії мешкає значна кількість українських біженців, які перебувають у країні вже більше ніж рік і звернулися по допомогу на оренду житла після продовження їхньої первинної посвідки на проживання.

За словами Маріпуу, з 11 вересня компенсація за оренду може бути надана тільки в тому разі, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.

Читати ще: У Молдові створять систему обліку біженців з України

Щоб подати клопотання про отримання компенсації, біженець повинен отримати тимчасовий захист і зареєструвати своє місце проживання в місцевому самоврядуванні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus