USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з Росією

Сьогодні 10:06
З 8 серпня Естонія запровадила посилений митний контроль на кордоні з Росією у всіх пунктах пропуску – в Нарві, Лухамаа і Койдулі.

Про це пише Бабель із посиланням на ERR.

Як підкреслили в уряді Естонії, це зробили для того, щоб санкційні товари не могли потрапити в Росію.

«Найчастіше місцем призначення в декларації вказують треті країни. Практика свідчить, що на шляху до пункту призначення, який здебільшого розташований у країнах Азії, цей товар зупиняється на півдорозі, десь серед російських просторів. Серед таких товарів є багато підозрілих речей – наприклад, предмети військового або змішаного призначення, готівка», – заявив міністр фінансів Естонії Юрген Лігі.

Читати ще: Польща та країни Балтії хочуть, аби ЄС створив оборонну лінію на кордоні з Росією й Білоруссю

За його словами, посилений контроль означає, що кожного при виїзді в Росію оглядатимуть. Пасажирів опитуватимуть, у разі виникнення підозр або вибірково додатково оглянуть особисті речі. Транспорт контролюватимуть так само.

«Щодо товарів, то насамперед перевірятимуть документи. За потреби оглядатимуть за допомогою рентгена. У деяких випадках товар можуть розвантажити, щоб перевірити його», – заявив Лігі.

Читати ще: 75% українців хочуть закриті кордони з Росією

В естонській митниці раніше казали, що найчастіше з Європейського Союзу в Росію намагаються незаконно провезти євро готівкою, дорогі брендові речі, елітні вина й автозапчастини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus