USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Естонія випустить монету «Слава Україні»

6 Травня 2022 01:09
Центральний банк Естонії випустить двоєврову монету, присвячену Україні.

Як повідомила пресслужба естонського центробанку, це перший випадок, коли в дизайні естонської монети буде використано іноземний текст – «Слава Україні», передає УНІАН.

«Ми хотіли, щоб монета, присвячена Україні та свободі, з’явилась якнайшвидше, і щоб дизайн розробив хтось з українців. Молоді українські студенти, професор Івар Сакк та Естонська академія мистецтв допомогли нам реалізувати цей задум», – цитує керівника Центробанку Естонії Мадіса Мюллерпреса пресслужба.

Зазначають, що дизайн монети вже затвердила наглядова рада Центробанку, але ще має схвалити Європейська комісія та країни Європейського Союзу. Його створила українка – студентка Дарина Тітова, яка виїхала з Харкова через війну і зараз навчається в Естонській академії мистецтв.
Монета має надійти в обіг ближче до кінця 2022 року, але вже з літа буде у продажу в монетних наборах, яких виготовлять 40 тисяч. Ціну набору визначать перед випуском у продаж. Вторговані кошти Центробанк Естонії передасть українському Нацбанку. Загалом планують випустити два мільйони таких монет.

Окрім того, випустити присвячені Україні єврові монети планують центральні банки Литви та Латвії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus