USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Естонія оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

21 Березня 2024 16:58
Очільник міністерства оборони Естонії Ханно Певкур під час візиту до Києва у четвер оголосив про новий пакет військової допомоги для України на 20 мільйонів євро, до якого увійдуть, зокрема, артилерійські боєприпаси.

Про це повідомляється на сайті Міноборони Естонії, передає Укрінформ.

«Пакет включає безвідкотні протитанкові гармати, вибухові речовини, різні види артилерійських боєприпасів, протигази, снайперське спорядження, боєприпаси меншого калібру та багато іншого. Ми склали цей пакет допомоги, зосередившись на тому, щоб надати максимальну користь Україні, але водночас не зменшити обороноздатність Естонії», – сказав Певкур, який вже зустрівся зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Зазначається, що новий пакет допомоги включає снаряди калібру 155 мм, що є додатковим внеском Естонії в ініціативу ЄС щодо відправлення в Україну мільйона снарядів. Внесок Естонії частково профінансує Данія. Точну кількість боєприпасів не розголошують з міркувань безпеки.

Читати ще: Єврокомісія виплатила Україні перший транш макрофінансової допомоги на 4,5 млрд євро

За словами Певкура, із наближенням літа Україні потрібні насамперед боєприпаси, усі елементи протиповітряної оборони, а також запчастини та засоби радіоелектронної боротьби.

Від 2022 року Естонія надала Україні військової допомоги на суму майже €500 мільйонів, або близько 1,4% свого ВВП. До ЗСУ передали ПТРК Javelin, гаубиці, артилерійські боєприпаси, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспорт, засоби зв’язку, польові шпиталі і медичне обладнання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus