USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Емоції, олігархи та бюджет: 40 сесія Луцької міськради у фото

26 Квітня 2018 11:26
Зменшення пропрезидентської фракції, низка змін до бюджету міста, емоційні дискусії про олігархів та окупантів: такою була 40 чергова сесії міськради, яку чи не вперше в історії депутати встигли завершити ще до 18 години.

Перед розглядом питань зачитали звернення Андрія Авраменка про вихід з фракції «Солідарність». Таким чином, пропрезидентська фракція Луцькради тепер налічує лише чотирьох депутатів.
Вже на початку засідання порядок денний сформували таким чином, аби насамперед розглянути довгий перелік земельних питань. На відміну від нещодавньої «сесії з дискотекою», цього разу обійшлося без шарпанини та динаміків у залі. Лише іноді депутат Павло Данильчук висував зауваження чи то щодо «російського банку» у Старому місті, чи щодо неправильно вказаної у документі назви «церкви окупанта».
Попри розгляд десятків питань порядку денного, обранці міської громади знаходили час, аби скористатися своїми електронними гаджетами. Так, хтось переписувався з кумом, хтось – з «Зоренятком», а хтось – «Павлом нардепом», хтось переглядав рецепти різних смаколиків чи модні речі, хтось шукав ліки, а дехто ознайомлювався зі статтею «хто такий трутень, яку роль виконує у бджолиній сім’ї». Не забували й про перегляд свіжих новин у соцмережах.
Під час розгляду «антиолігархічного» звернення до центральної влади, ініційованого ВО «Свобода», голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук запитав очільника свободівців Миколу Федіка, чи відомі йому особи, пов'язані з криміналом, яких підозрювали у фінансуванні політичної сили. Микола Федік, рознервувавшись, заперечував фінансування своєї партії олігархами чи криміналітетом. Звернення свободівців усе ж не отримало підтримки депутатів.
«Це все олігархи винні», - декілька разів згодом чулися іронічні вигуки з зали, коли не спрацьовував мікрофон у когось з депутатів, чи видавала помилку електронна система «Віче».

Як зазвичай, низка питань у депутатів виникла до директорки департаменту муніципальної варти Юлії Сиротинської. Вона пояснювала обранцям громади, яким чином власників тимчасових споруд заздалегідь попереджують про демонтаж та чому муніципали можуть перебувати у залі засідань міськради під час сесій (як приклад навела Львів, де порядок під час сесій забезпечують десятки працівників муніципальної варти).

Знаковим стало рішення про повернення ділянки Центрального ринку у комунальну власність і відтак передача її в постійне користування КП «Луцькі ринки». Депутатам, які протестували проти цього та наполягали на здачі ділянки в оренду, пояснили, що у разі оренди потрібно оголошувати аукціон, де перемогу може здобути «Волинська облспоживспілка», через діяльність якої місто роками недотримувало надходжень у бюджет.

Трохи подискутувавши, депутати затвердили зміни до міського бюджету. Під час обговорення депутат Олександр Кравченко пояснював емоційній та запеклій в дискусіях Аллі Надточій, що «не можна купити три плаття, не маючи грошей».

Після обідньої перерви до зали засідань завітала активістка пані Людмила, тримаючи аркуш паперу з жорсткою критикою «безвідповідальних та ледачих чиновників». Жінка висловлювала вголос власну думку чи не з кожного ухваленого рішення, активно вступала в розмови з депутатами та навіть керівником ЛПЕ.
У власність міста придбали комплекс споруд ФСТ «Спартак», затвердивши статут новоствореної ДЮСШ № 3, яка використовуватиме приміщення.

Від завжди експресивного депутата Миколи Дендіберіна «дісталося на горіхи» екс-заступнику міського голови Юрію Моклиці. В запальній промові до колег депутат нагадав, що той за час перебування на посаді не вирішив проблему з ФСТ «Спартак», а під час «музичної» сесії міськради приходив, аби кричати «ганьба». Хоча емоції у залі засідань іноді зашкалювали, усі питання порядку денного встигли розглянути ще до 18 години, як відзначив секретар Луцькради Григорій Пустовіт, вперше в історії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 26 Квітня 2018 11:37
Бабло побеждает зло!
Ну ну до 123 Показати IP 26 Квітня 2018 12:55
Породжує
Софія Показати IP 26 Квітня 2018 11:58
А чому не пишете про Рачкова? Весь Український інтернет гуде а у ВАС ні пари з вуст.
ВН до Софія Показати IP 26 Квітня 2018 12:05
https://www.volynnews.com/news/policy/prokuratura-prokomentuvala-obshuky-v-lutskiy-miskradi/
Анонім Показати IP 26 Квітня 2018 12:17
Ще Покровському залишилося вийти і до себе Яручика перетягнути і повна попа Петі
я Показати IP 26 Квітня 2018 12:20
а там всі депутати? а то є з такою відверто вульгарною зовнішністю, що аж задумуєшся, що вони там роблять, які їхні обов"язки... ;-)
свг Показати IP 26 Квітня 2018 13:51
а чому ніхто не спитає з того Диндиберіна за стадіон в парку. гроші виділили стадіон рорили і все
Отто Скорценні Показати IP 26 Квітня 2018 18:35
Що не морда, то кретин або подлець!
Клаус Показати IP 27 Квітня 2018 07:37
Народ стогне, а вони веселяться, усіх на поле буряки сапати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus