USD 41.10 41.42
  • USD 41.10 41.42
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.35 10.50

Електронні рапорти у Армія+ прирівняли до паперових

Сьогодні 13:11
Електронний рапорт, створений у застосунку для військових Армія+, прирівняно до паперового. Вони діятимуть паралельно.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в коментарі Українській правді.

За її словами, завдяки додатку військовослужбовці зможуть надсилати своїм командирам 11 видів рапортів, які згруповані за чотирма типами – «на відпустку», «на допомогу», «направлення» і «видача направлення», прямо зі свого мобільного телефону.

Командир буде зобовʼязаний пояснити, чому відхиляє рапорт. Цей коментар додаватиметься в електронний архів і вище військове керівництво зможе його проаналізувати в разі запиту бійця.

Черногоренко наголосила, що цифровий рапорт, створений у застосунку Армія+, прирівняний до паперового. Однак паперові рапорти не будуть ліквідовані. Військові зможуть формувати їх і в електронному вигляді в Армії+, і в звичному паперовому – на вибір командира.

Читати ще: У Міноборони повідомили про перші результати роботи застосунку Армія+

Також у першій версії застосунку працює функція АрміяID, завдяки якій військовослужбовець може підтвердити свій статус. Будь-яка структура зможе ідентифікувати бійця за допомогою Армії+. Завдяки цій функції військові зможуть отримувати пільги, оформлювати кредити, а також викуповувати квитки на транспорт.

Згодом Міноборони планує розгорнути нові модулі в застосунку:

– перший – навчання: будуть створені цифрові курси для бійців відповідно до їх запиту, наприклад, навчання керуванню БпЛА.

– другий – списання зброї в електронному форматі.

Окремо Міністерство оборони скасувало 11 паперових журналів обліку особового складу. Зараз цей нормативно-правовий акт реєструється в Міністерстві юстиції.

Нагадаємо, в Україні 8 серпня запрацював мобільний застосунок Армія+, завдяки якому військовослужбовці зможуть надсилати командирам електронні рапорти. Застосунок Армія+ менш ніж за добу завантажили 20 тисяч разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus