USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ексзаступника міністра МОЗ та ще 10 лікарів затримали через нібито незаконне вилучення органів, – ЗМІ. Оновлено

14 Червня 2024 11:22
Ексзаступника міністра МОЗ Михайла Загрійчука та ще 10 лікарів затримали за підозрою у порушенні закону про трансплантацію органів людини.

Про це LB.ua стало відомо з власних джерел.

Михайло Загрійчук був заступником міністерки Зоряни Скалецької. Зараз він працює завідувачем відділу трансплантації та хірургії органів черевної порожнини в Інституті серця, який очолює Борис Тодуров.

Його спільниками нібито є лікарі ДУ «Інститут серця МОЗ України», КП «Волинська обласна клінічна лікарня» та КНП «Центральна міська клінічна лікарня» міста Києва.

Їх звинувачують в організації схеми «незаконного вилучення анатомічних матеріалів у людей, які перебувають у безпорадному стані та іншій залежності від правопорушників, з метою їх подальшої трансплантації».

Читати ще: Хотіла відкрити бізнес: українка за мільйон продавала дворічного сина

Відкрили кримінальне провадження за ч. 1, 2 ст. 255, ч. 5 ст. 143 та ч. 3 ст. 362 Кримінального кодексу України – порушення порядку трансплантації анатомічних матеріалів людини, створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї.

Усім одинадцятьом медикам оголошено підозру.

За даними двох співрозмовників LB.ua, які обізнані зі справою, слідство підозрює, що група медиків продавала чергу на транплантацію, крім того, були задіяні й отримували кошти за махінації з чергою трансплант-координатори. Все це робили нібито заради того, щоб саме Інститут серця отримував органи для пересадок.

«Якщо черга посувається, це точно не безплатно для того, заради кого її посували», – каже співрозмовник, інше джерело розповідає те саме. Тобто йдеться про втручання в Єдину державну інформаційну систему трансплантації.

Обоє співрозмовників також кажуть про те, що слідчі довго вели цю справу, використовували технічні засоби для прослуховування.

«Ми не даємо жодних коментарів, звертайтеся до правоохоронних органів», – сказали LB.ua у приймальній Бориса Тодурова і кинули слухавку.

Гучна справа і затримання стількох медиків призвели до того, що в Україні два тижні не проводять пересадки. Лікарі бояться, каже обізнаний співрозмовник, констатувати смерть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ніхто Показати IP 14 Червня 2024 12:27
По марафону кругом писали що то іпсо...а тепер виходть що ні,хто за відповідати буде?
Лучанин Показати IP 14 Червня 2024 14:30
от чому Тодуров в обласну так зачастив...
Анонім Показати IP 15 Червня 2024 00:16
Рокфеллеру 6разів пересаджували серце і один раз - нирки. Дозволили цю діяльність в Україні, отже будуть і зловживання, тим більше у нас, де тотальний бардак у всьому. Серця, нирки, печінки будуть завжди отримуаати ті, в кого купа грошей. Журнашлюхи пропіарили трансплантацію також не за малі гроші, щоб суспільство це проковтнуло без проблем. Тепер після операції треба ходити по узі перевіряти чи всі органи на місці і померлим в лікарні нестарим родичам, бо може так треба було комусь, щоб вони померли. Багатих у світі багато і всі вони хочуть пожити подовше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus