USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Ексзаступник глави СБУ Нескоромний записав відеозвернення та заявив про переговори з європейцями

9 Лютого 2021 15:01
Підозрюваний у плануванні вбивства колишній заступник глави СБУ Дмитро Нескоромний виклав у Telegram відеозвернення, в якому заявив про «зміну стратегії захисту» та скасування публічної пресконференції.

Про це пише Українська правда з посиланням на Телеграм-канал Нескоромного.

«Я записую це відео, щоб показати, що я живий, в безпеці і недосяжний для людей, які хотіли б мене усунути.

Також хочу повідомити, що завтрашньої пресконференції, на жаль, не буде: влада України оголосила мене в міжнародний розшук і за порадою адвокатів мені доведеться змінити тактику захисту. Як саме я буду чинити далі, буде залежати від того, як пройдуть переговори ... з представниками європейських правоохоронних органів», – йдеться у зверненні.

Читати ще: «Московська родина» і «красень» Путін: з’явилися нові розмови СБУшника Нескоромного

Як зазначає видання, судячи з відео, Нескоромний читав свою заяву з листа. Він заявив, що отримав певні пропозиції, на які не може погодитися, бо є «чинним працівником СБУ», але готовий надати європейцям інформацію про «корупцію у вищих ешелонах влади».
Нескоромний заявляє, що Служба безпеки України, мовляв, зараз не працює в інтересах держави. За його словами багато працівників СБУ завербовані іноземними спецслужбами, торгують даними, займаються контрабандою тощо. Глава СБУ Іван Баканов нібито не контролює ситуацію у відомстві, і з цієї причини немає повної картини і в президента Зеленського.

Нескоромний каже, що готовий оприлюднити приклади корупційних дій широкому загалу, якщо отримає санкцію від своїх юристів, та обіцяє «довести розпочате до кінця».

У Службі безпеки України, своєю чергою, наголошують, що заяви Нескоромного мають маніпулятивний характер.

23 січня стало відомо, що працівника СБУ Расюка затримали за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова. Суд арештував Расюка на 60 діб без можливості внесення застави. У СБУ повідомили, що за замах на Наумова пропонували $50 тисяч.

Замовником нападу слідство вважає колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного. Йому оголосили підозру, наразі його розшукують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юристкиня Показати IP 9 Лютого 2021 15:25
Здувся ще 1 борець... Якщо їх Жванія не зацікавив, який признався! у злочинах і хоче здати спільників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus