USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Ексспікер ВР Разумков заробляє мільйони на українцях через ломбардний бізнес, – ЗМІ

23 Листопада 2021 11:44
Кожен четвертий кредит українці беруть в ломбардах: на початок цього року в Україні діяло 302 ломбарди. Важливе місце серед цих установ посідають ломбарди «ПРО100КРЕДИТ» колишнього голови Верховної Ради Дмитра Разумкова.

За різними оцінками, ломбардний бізнес приносить йому від 2,5 до 3 млн доларів на рік. Про це йдеться у сюжеті ISLND TV, пише УНІАН.

Офіційно ексспікер Верховної Ради не володіє ломбардним бізнесом, адже переоформив його на своїх помічників у парламенті Юлію Овдій та Дмитра Тележинського у травні 2020 року.

«Цей вид бізнесу був давно, він зовсім невеликий. Станом на сьогодні його в моїй родині немає. Ні в мене, ні в дружини», – казав Разумков з трибуни Верховної Ради.

Журналісти нагадують, що 5 років тому Тележинський балотувався до столичної міськради від проросійського «Опозиційного блоку». А у 2019 році, коли Разумков прийшов до влади, саме Тележинський замінив його на посаді керівника Української політконсалтингової групи. Він зазначений бенефіціаром компанії разом із дружиною ексспікера Юлією Чайкою.

Дві інші компанії Разумкова – «Бізнесінвестбуд» та «Інтерінвест XXI століття», які і є засновниками ломбардів «ПРО100КРЕДИТ», на Тележинського оформили завчасно – в травні минулого року.

Мережа ломбардів «ПРО100КРЕДИТ» часто приймає крадені речі та неодноразово фігурувала в кримінальних провадженнях. Зокрема, у 2015 році в Києві судили шахрая, який відніс до «ПРО100КРЕДИТ» планшет і без проблем отримав за крадений гаджет гроші.

«В свою чергу, представники ломбарду навіть не намагалися допомогти потерпілій стороні. Того ж року в один з ломбардів «ПРО100КРЕДИТ» шахрай здав крадений мобільний телефон», – розповідають журналісти.

Сьогодні ломбарди користуються в українців аномальною популярністю. Число клієнтів постійно росте, а в період пандемії бізнес Разумкова отримав справжнє нове життя. Загалом українці запозичили в ломбардах понад 8 млрд грн.

«Але все це ніколи точно не турбувало пана Разумкова і не заважало йому заробляти на знедолених українцях десятки мільйонів. Проблеми плебсу – це проблеми плебсу. Чи не так, Дмитре Олександровичу?», – резюмують журналісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 12:24
це стаття з підтекстом що він такий поганий а Зеленський добрий?
Анонім до Анонім Показати IP 23 Листопада 2021 12:54
Ну да,в нас так завжди,як чуєш про когось щось погане,значить людина варта уваги,а той хто брудом поливає,той дійсно гамнистий.В нас розумним бути важко,всі хочуть прирівняти до себе,до дурного.От якби Разумков балатувався в президенти,то б вибрали його багато.
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2021 12:48
Будь хто, в кого є бізнес заробляє на громадянах тієї країни, в якій він проводить свою бізнесову діяльність. Так в чому проблема? Є десь заборона надавати послуги українцям?
Лучанка до Лучанин Показати IP 23 Листопада 2021 13:25
Надавай свої послуги безплатно скільки завгодно і кому завгодно, але НЕ МОЖНА ПОЄДНУВАТИ ДЕРЖАВНУ СЛУЖБУ І БІЗНЕС! Порошенко як виняток, бо "сліпий траст". І це давно не новина.
скептик до Лучанка Показати IP 23 Листопада 2021 15:41
а ти надасиш комусь послугу безкоштовно ? організуй бізнес, візьми в оренду приміщення, заплати за його оренду, комунальні послуги, працівникам зарплату . і надавай послуги безкоштовно. тобі ж українською мовою пояснили, що на ньому і його родичах бізнесу немає. а основна проблема - у продажних депутатах, які за конверти голосують за що попало. от і маємо дірки в законах, які дозволяють безкарно красти. а ще є закони для своїх і для всіх інших. це вам відомо ?
R Показати IP 23 Листопада 2021 12:48
Заказуха
ОДІН. Показати IP 23 Листопада 2021 13:39
Бо прізвище говорить за нього.От якби був ДУРАКОВ то інша справа.
Цікаво Показати IP 23 Листопада 2021 13:43
А він палкою заганяє громадян у ломбарди чи вони самі йдуть? Ну так тут випливає що хтось створив в країні такі умови що народ вимушений йти до ломбардів. Так він зараз ніби і не зовсім при ділах. Так хто ж тоді хороший а хто поганий?
1+1 Показати IP 23 Листопада 2021 14:51
І шо,про це всі під час локдауну взнали,коли ломбардам дозволили працювати
1-1 Показати IP 23 Листопада 2021 19:09
Не треба не ідеалізувати ні демонізувати Разумкова. Він діє і діяв у власних інтересах , а не у ваших. Зрештою, як і кожен хто прийшов, чи був у владі . Коли Разумкова очолював передвиборчу компанію президента, він що не знав, чи не розумів кого веде до влади. Знав і розумів, але йому було однаково, що буде, однак знав, що отримає високу посаду. А ломбарди це вже питання моралі, як бачимо особо моральна сторона такого бізнесу Разумкова не обходить. Від добра люди в ломбард не йдуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus