USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Ексшериф із Нововолинська, який побив двох чоловіків, поновлюється на роботі

3 Травня 2023 20:34
Його звільнили з поліції, але він прагне повернутися в ряди правоохоронців. Уже колишній офіцер громади із Грядівського округу біля Нововолинська подався аж до Верховного Суду.

Поліцейський просить, аби його виправдали та закрили кримінальне провадження. Справа в тому, що райсуд визнав поліцейського винним у побитті двох жителів Нововолинської громади: одному чоловікові полісмен зламав щелепу, а другому – лопатку. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Згадувати події 5-річної давнини Роман Артинюк не хоче. Як так сталося, що після зустрічі з поліцейським двоє чоловіків отримали переломи, з’ясовує не один суд.

Як вказано у вироці першої інстанції, влітку 2017-го легковик злетів у кювет. Під’їхав наряд поліції, машину вже витягували із бур’янів кілька чоловіків і жінка. Дехто був напідпитку. Поліцейські заявили, що будуть складати протокол про ДТП. Далі стався конфлікт. Районний суд визнав Романа Артинюка винним.

Він умисно руками та ногами наніс удари в різні ділянки тіла потерпілому, чим спричинив уламковий перелом лівої лопатки з вдавленням частини уламків.

Апеляційний суд теж побачив вину поліцейського, але від відбування покарання звільнив, бо закінчилися строки давності. Далі офіцера громади звільнили із лав поліції. Той звернувся до Верховного Суду, оскількив цій історії є ще інше провадження – щодо опору працівникові поліції.

«Встановлено, що ОСОБА_11 намагалася силою вирватися від затримання, а ОСОБА_12 та ОСОБА_14 , застосовуючи фізичну силу, намагалися звільнити ОСОБА_11 та перешкодити заходам примусу зі сторони працівників поліції, які були застосовані з метою припинення протиправних дій цих осіб», – вказано в реєстрі судових справ.

«Касаційний кримінальний суд у складі Верховного Суду розглянув справу, скасував ухвалу Волинського апеляційного суду та призначив новий розгляд апеляційної скарги захисника на вирок Володимир-Волинського міського суду. За вказаних вище обставин вирок, яким позивача визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, засуджено до двох років позбавлення волі та звільнено від покарання на підставі статті 75, законної сили не набрав. Тобто станом на сьогодні правові підстави для звільнення позивача відсутні», – зазначив представник ексшерифа Олександр Тарасенко.
Експоліцейський уже в адміністративному суді – хоче поновитися на роботу.

«На момент видачі цього наказу були всі законні підстави для того, щоби звільнити позивача зі служби. Вказане рішення Верховного Суду видано пізніше. Тому ми вважаємо, що це клопотання безпідставне», – сказала представниця ГУ НП Волині Оксана Забожчук.

Колишній правоохоронець просить суд призупинити провадження, поки не буде повторного рішення щодо кримінальної справи.

Суд ухвалив провадження у справі зупинити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цікавий Показати IP 4 Травня 2023 08:26
Це теперішній керівник "муніципальної варти" Нововолинська? Навіщо тобі поліція? У мунварті маєш набагато більшу зарплату, нічого не робиш (грошики на халяву), відповідальності взагалі ніякої!
Ігор Показати IP 6 Травня 2023 09:28
Писаки, ви хоч бачили те відео затримання? Поліцейський робив свою роботу і нікому він там нічого не зламав, хоча б не заважало б. Це аферисти, які симулювали свої "побиття". А ті бандюгани-пияки і далі їздять за кермом п'яні. Копа шкода.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus