USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

Експрем'єр Італії та друг Путіна Сільвіо Берлусконі помер у лікарні

12 Червня 2023 11:44
В Італії у віці 86 років помер колишній прем’єр-міністр Сільвіо Берлусконі. Він мав серйозні проблеми зі здоров’ям та був госпіталізований напередодні.

Про це повідомляє Corriere della Sera.

Берлусконі помер 12 червня в лікарні Сан-Раффаеле в Мілані.

Кілька днів тому 86-річний мільярдер був повторно госпіталізований після виписки з лікарні минулого місяця, де він більше шести тижнів лікувався від легеневої інфекції, пов’язаної з хронічною лейкемією.

Здоров’я Берлусконі помітно погіршилося в останні роки після операції на відкритому серці в 2016 році і численних госпіталізацій після зараження COVID-19 три роки тому.

Чим відомий Берлусконі: дружба з Путіним та секс-скандали з неповнолітніми

Сільвіо Берлусконі – людина, яка суттєво впливала на італійську політику останню чверть століття. Мільярдер зі скандальною репутацією, який неодноразово потрапляв на лаву підсудних, пише ТСН.

Найвідоміший і найбагатший товариш Путіна в Італії, за понад 20 років перебування того при владі в Росії. Берлусконі ніколи не приховував своїх особливих стосунків з російським очільником. Після вторгнення Росії до України їхня дружба стала ще міцнішою.

12 лютого Сільвіо Берлусконі, коментуючи офіційну поїздку Володимира Зеленського до Європи, заявив, що ніколи не вів би переговори з Президентом України, якби обіймав посаду прем’єр-міністра Італії. За його словами, повномасштабне вторгнення ЗС РФ не сталося б, якби «український лідер припинив напади на Донбас».

«Я б ніколи не пішов розмовляти із Зеленським, тому що ми спостерігаємо спустошення його країни та вбивства її солдатів і мирних жителів. Тому я дуже й дуже негативно оцінюю поведінку цього джентльмена», – продовжив Берлусконі та закликав Захід призупинити військову допомогу Києву, щоб змусити Київ сісти за стіл переговорів із Росією.

2015 року Берлусконі святкував із Путіним в Криму анексію Росією українського півострова, попиваючи колекційне вино 240-річної давності на комбінаті «Массандра». Після цього СБУ заборонила мільярдеру в’їзд до України на три роки.

Секс-скандали

Сільвіо Берлусконі влаштовував у приватних резиденціях вечірки. І під час однієї з них мав інтимний зв’язок із марокканкою Карімою ель-Махруґ (на прізвисько Рубі), якій тоді не було 18 років. Це в Італії вважається порушенням закону і трактується як секс із малолітніми.

Ба більше, коли цю дівчину затримала поліція в Мілані, звинувативши її у крадіжці, сам Берлусконі, перебуваючи тоді у Парижі на важливій зустрічі, подзвонив у відділок. Він вимагав звільнити затриману, сказавши, що вона була «племінницею Мубарака», експрезидента Єгипту. З цим пов’язане і обвинувачення у зловживанні службовою посадою. Саме після цього телефонного дзвінка з Парижа у травні 2010 року і розгорівся великий скандал «Рубі-ґейт» довкола експрем’єра та сексуальних послуг елітних повій.

Суд засудив колишнього прем’єр-міністра Італії до семи років позбавлення волі у справі неповнолітньої танцівниці Рубі
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
пенсіонерка Показати IP 12 Червня 2023 11:59
ну і мать його туди де будем усі
Хом'як Показати IP 12 Червня 2023 17:04
Воно поїде?
Дід Мороз Показати IP 12 Червня 2023 20:46
Вічна пам'ять.
Правда Показати IP 13 Червня 2023 07:47
Забирай скоріше на концерт кобздона свого другана вбивцю-терориста.Виродки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus