USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Експрем'єр Британії Девід Кемерон очолив МЗС

13 Листопада 2023 14:43
Колишнього лідера Консервативної партії і прем’єр-міністра Великої Британії Девіда Кемерона призначено на посаду державного секретаря у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Сполученого Королівства.

Про це йдеться у повідомленні прем’єр-міністра Британії Ріші Сунака у мережі X (Twitter).

«Високоповажний Девід Кемерон призначений державним секретарем у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку (міністром закордонних справ – ред.)», – йдеться у повідомленні.

Водночас, Джеймса Клеверлі, який до цього часу обіймав посаду глави зовнішньополітичного відомства Великої Британії, призначено на посаду державного секретаря внутрішніх справ (міністра внутрішніх справ).

Як відомо, Кемерон обіймав посаду прем’єр-міністра Великої Британії з травня 2010 року по липень 2016 року. Він очолював коаліційний уряд консерваторів і ліберальних демократів у 2010-15 роках, а у 2015-2016 роках – очолював консервативний уряд.

У 2010 році він став наймолодшим прем’єр-міністром за 198 років.

Кемерон залишив посаду прем’єра після того, як 23 червня 2016 року на референдумі у Великій Британії перемогли прихильники виходу країни з Європейського Союзу. За таке рішення проголосували 52% громадян, проти – 48%. Кемерон закликав Британців перед референдумом підтримати збереження членства Британії в ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus