USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Експерти Програми розвитку ООН оцінюють антикорупційну роботу в Луцьку

17 Серпня 2023 16:37
Луцька міська рада стала однією з трьох муніципалітетів в Україні, які пройшли відбір у пілотний проєкт з оцінки стану антикорупційної системи територіальних громад, що його реалізовує Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Програмою розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки урядів Японії та Німеччини.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Метою проєкту, який проходить також у Хмельницькому та Калуші, є дослідження стану антикорупційної роботи в громадах, надання рекомендацій для її поліпшення та напрацювання проєкту антикорупційної програми.

Для виконання цих завдань 16 серпня в Луцьку міську раду прибули експерти ПРООН Уляна Гротовицька та Андрій Преподобний.

Фахівці аналізують роботу уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Луцької міської ради, проводять оцінку корупційних ризиків, виявляють проблемні моменти у системі запобігання та протидії корупції.

Читати ще: Лучан просять пройти опитування, аби скласти стратегію розвитку міста

За результатами роботи експерти нададуть рекомендації щодо покращення функціонування уповноваженого підрозділу з питань запобігання та виявлення корупції Луцької міської ради.

Кінцева мета проєкту – підвищення привабливості громади для потенційних інвесторів, прозорості управління та довіри громадян до органу місцевого самоврядування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучани Показати IP 17 Серпня 2023 17:54
Започаткуйте механізм опрацювання інформації від громадськості міста ! Достатньо тільки зробити аналіз по земельних аукціонах, питаннях продажу комунального майна, наданні дозволів на забудову, дотриманні вимог містобудівної документації, освоєнню грантових коштів, спільного фінансування заходів з участю благодійних фондів, тендерів на транспортні перевезення, охорони культурної спадщини, охорони навколишнього середовища, дотримання фінансової дисципліни у комунальних підприємствах, конкурсів на заміщення вакантних посад, кадрової політики, професійності кадрів, формування штатних розписів, підходів до фінансування найбільш значимих об'єктів, ефективності роботи депутатського корпусу, використання депутатського фонду ! Проведіть декілька громадських слухань з участю лучан - отримаєте неоцінимий фактаж об'єктивної інформації !
скептик до Лучани Показати IP 18 Серпня 2023 23:40
і не забудьте оцінити субєктивну роботу працівників так званої муніципальної варти. доречно було нагадати "турботу" про малий бізнес шляхом силового знищення частини Центрального ринку, загадкові пожежі , сплановані тендери різного роду тощо. варто також згадати хаотичну містобудівну політику, убогий генплан, ПОВНУ відсутність стратегії економічного розвитку, заангажоване (мяко кажучи) відношення до інвесторів і до діючого бізнесу.
План до дії Показати IP 17 Серпня 2023 23:00
Результати оцінки антикорупційної роботи в Луцьку в любому випадку будуть взяті за основу виборчої піартехнології . І якими би ті результати не були, шо провладні депутати, шо їхні противники знайдуть там для себе вартуючі уваги аргументи. Та і виборцям буде корисна та інформація !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus