USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.48

Ексочільника Волинського апеляційного суду представили на новій посаді

1 Листопада 2019 15:59
Аби привітати колишнього очільника Волинського апеляційного суду з новою посадою, до приміщення суду в Луцьку прийшли колеги, друзі та знайомі.

Представлення новообраного судді Конституційного суду України відбулося 1 листопада.

Нагадаємо, на XVII з’їзді суддів 30 жовтня суддею Конституційного суду України було обрано голову Волинського апеляційного суду Петра Філюка.

Як зазначив присутній на заході владика Михаїл, цей день водночас і радісний, і сумний, бо поруч із радістю за те, що «наші десь там, наверху», межує сум колективу за своїм керівником.

«Громада суддів довірила вам бути кращим серед кращих», – сказав владика і благословив Петра Філюка на служіння Україні.Під час заходу згадали також всі добрі справи Петра Філюка на посаді. Як наголосили неодноразово, призначення Петра Філюка суддею Конституційного суду України – це радісна звістка для всієї суддівської колегії не тільки Волині, а й України.
Також Петру Філюку присвячували вірші, пісні, обдаровували його і квітами.
«Постараюся не заплакати... В нас сьогодні неординарна подія, як для нашого колективу, так і для суддівської колегії Волині. Нам дуже сумно, що Петро Тодосьович вирушає в Київ, водночас ми пишаємося цим», – сказала Лілія Шевчук, яка виконуватиме обов’язки голови Волинського апеляційного суду.

Вона пообіцяла, що Волинський апеляційний суд продовжуватиме справу свого керівника і служитиме на благо людей.Від усього колективу Волинського апеляційного суду Петру Філюку подарували Біблію. Петро Філюк, своєю чергою, зазначив, що це подароване Святе Письмо стане першим документом, який він розмістить у новому кабінеті.
До привітань долучився також голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк. Він зазначив, що, на його думку, Петро Тодосьович уміє об’єднувати людей, зокрема представників судів Волинської області.
Працівники апарату суду подарували Петру Філюку фігурку Святого Миколая, покровителя Луцька.
«Шановні мої вчителі, колеги, друзі, розумію, що відбулося, знаю, що маю робити. Перш, ніж робити певний крок я завжди згадую перші життєві кроки. Дякую Богу за те, що він вділив мені саме таку долю. Завжди пам’ятаю, де я народився, пам’ятаю свої перших вчителів – це, звичайно, батьки...» – зазначив винуватець урочистості Петро Філюк.
Він пригадав, що у Волинському апеляційному суді працював протягом 15 років, тож повноправно може назвати своїх колег і працівників єдиною родиною.«Я завжди кажу, що свита робить короля. Я – лише відображення того, що сталося. Це результат того, що суддівська колегія зробила все правильно... Я розумію, що розпочинається нова частина життя. Думав, що мені потрібно. Машина є, посада є... Але, коли дивишся далі, що відбувається в державі, а я завжди за це переживаю, і так склалися зірки, що я вирішив зробити цей крок... Повірте, я не шкодую. Звісно, є певна печаль», – зауважив суддя.

Він наголосив, що кожне слово, сказане ним на колегії суддів, – чиста правда, яка стане його Біблією.

«Це моя клятва, а не виступ», – акцентував Петро Філюк.
Він також приготував подарунок своїм колегам.

«15 білих троянд – це моїх світлих 15 років разом із вами, і я хочу подарувати ці квіти Світлана Ігорівні», – зазначив Петро Філюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
санітар Показати IP 1 Листопада 2019 17:01
На новій посаді його представлятимуть у Києві. А тут сьогодні відбувся акт вітання і прощання.
Роми Показати IP 1 Листопада 2019 17:33
Ох і свято,аж плакати хочеться! Хто жив той і живе)
Лучанин Показати IP 1 Листопада 2019 18:41
А перегляньте відео, де наш солінізант проходив переатестацію !
Волинянин Показати IP 1 Листопада 2019 18:50
Люди ! Подивіться на себе збоку !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus