USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.35 10.45

Ексдружина волинського нардепа заснувала власний бренд одягу та аксесуарів

2 Березня 2020 21:23
Колишня дружина волинського нардепа Ігоря Гузя заснувала власний бренд одягу та аксесуарів. Бренд Оксани Зварич має назву UCODE і, як запевняє новоспечена дизайнерка, поєднує в собі українську душу та сучасний дизайн.

Жінка зізнається, що це була її давня мрія – повноцінно присвятити своє життя творчості, адже вона завжди була небайдужа до образотворчого мистецтва, любить і вміє малювати, а свого часу навіть отримала червоний диплом із моделювання верхнього одягу.

Як відомо, Оксана Зварич раніше займалася громадськими і політичними проєктами, за фахом вона політолог і менеджер з управління та адміністрування. У Луцьку прожила десять років, була координатором проекту Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Після розлучення у 2017 році повернулася у рідний Львів.

Місія новоствореного бренду – переосмислення нематеріальної культурної спадщини та підтримка духовних цінностей шляхом використання моди як інструменту освіти.

«Ми переносимо генетичний код нації в сучасне життя модниць та модників, а це забезпечує спадкоємність поколінь та розвиток суспільства», – написала жінка у Facebook.
«Традиційний орнамент. Тонкі нотки української душі. Стиль, який пройшов через століття. Дизайн UCODE створений в руслі сучасного життя і моди в поєднанні з національною ідентичністю. Для нас важлива культурна ідентичність, поєднана з хорошим смаком. Ми – за традиції в поєднанні з рухом вперед і прогресом. Це все закладене у створення нашого бренду», – позиціонує себе UCODE.

Перша капсульна колекція бренду – шовкові хустки сучасного оригінального дизайну. Присвячена колекція українській гордості – Косівській мальованій кераміці, яку минулоріч було визнано світом, адже її внесли до Репрезентативного списку нематеріальної художньої спадщини людства ЮНЕСКО.
«Косівська мальована кераміка – це унікальні вироби корінного народу Карпат, їй уже понад два століття. Особливі символічні зображення, що передають історію, вірування та традиції побуту, вирізняються складною технологією виготовлення та впізнаваністю», – йдеться на сторінці UCODE у Facebook.
«У сучасному глобалізованому світі все частіше постають питання особистості та ідентичності. Саме ці завдання вирішує культура. З одного боку – природна, яка сформувалась ще в прадавні часи як реакція на навколишнє середовище, а з іншого – синтетична, що поєднана органічними взаємозв’язками, які можуть існувати лише в єдності та гармонії», – йдеться на сторінці бренду.
«Якщо говорити про місце культури в Україні, то ми підсвідомо вживаємо її в європейському контексті, проте забуваємо, що насправді говоримо про пострадянську реальність, де культура та ідентичність знищувались як явище. Тоталітарне суспільство цензурувало культуру як таку, вживлювало в суспільство нові маркери-орієнтири, які залишили слід до сьогодні. Тому UCODE спрямований саме на актуалізацію сприйняття української культури в загальноєвропейському контексті, враховуючи нашу ідентичність та традиції нематеріальної культурної спадщини, – пишуть на сторінці UCODE. – Успішним може бути тільки той народ, який цінує свою історію, культуру та мову».
Бренд Оксани Зварич уже встиг себе представити на дійстві West Fashion Days, що відбулося нещодавно у Львові. Реалізовуватимуть товар наразі в шоурумі у Львові та через інтернет.

«Усі наші речі зроблені в Україні. Це справжній український ексклюзив, – зауважує Оксана Гузь. – А наші аксесуари порадують усіх модниць, які прагнуть доповнити свої щоденні образи красою, легкістю на унікальністю».

Як наголошує дизайнерка, у найближчих планах – створення колекції шовкових вечірніх суконь, а також колекції чоловічих аксесуарів.

«Насправді ми лише зводимося на ноги, ми тільки починаємо. Натхнення шукатимемо не лише в Косівській кераміці, а й у інших скарбах української культури. У нас є унікальна трипільська спадщина і ще багато всього. Ми проти шароварщини, ми – за талановито осмислену українськість», – підсумувала Оксана Зварич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Свідомий Показати IP 2 Березня 2020 21:57
Чим би дитя не тішилось. Вже вона і "художницею" була, тепер от "дизайнеркою" стала. А найкраще в неї виходить бути собою- донькою знаменитого на всю країну судді-посівальника.
Мать мая женщіна до Свідомий Показати IP 3 Березня 2020 00:03
О, жах які ви тупі))) в них просто однакове прізвище))) була би вона дочкою грошовитих батьків, то й життя трохи інакше складалося б. А вона дуже розумна і бойова дівчина!
Клава Показати IP 2 Березня 2020 22:37
Вона що до труни буде рахуватися ексдружиною "народного" депутата Гузя ???
nutela до Клава Показати IP 3 Березня 2020 08:08
далі буде: екс дружина екс депутата
Анонім Показати IP 2 Березня 2020 23:27
Отцей посів платник Гузя тесть колишній)))!!!????!!!!
Лучанка Показати IP 3 Березня 2020 00:00
Яка класна ідея! Бажаю успіхів!
Ольга Книш Показати IP 3 Березня 2020 09:51
Оксаночко, вітаю! Ти неймовірна, так тримати! І нехай все задумане з легкістю втілюється!
777 Показати IP 3 Березня 2020 10:18
Новость для Волыни актуальна как никогда.
Мирко Показати IP 3 Березня 2020 23:51
Я в захваті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus