USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.35 10.50

Ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Інститутській, обміняли на полонених українців, – адвокат

29 Грудня 2019 20:31
П’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 людей на вулиці Інститутській, 20 лютого 2014 року, уже передали самоназваним «ДНР» та «ЛНР» у рамках обміну ув’язненими.

Про це повідомив ознайомлений з процесом обміну адвокат Валентин Рибін, передає Громадське.

На запитання, чи віддали їх та чи пересіли вони в автобуси бойовиків, Рибін відповів: «Так».

Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебували під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишалися під цілодобовим домашнім арештом.

За інформацією Валентина Рибіна, трьох ексберкутівців Аброськіна, Зінченка та Янішевського передали бойовикам «ДНР», а Маринченка та Тамтуру – «ЛНР».

Як повідомлялося, святошинський районний суд Києва розглядає справу проти ексберкутівців Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олександра Маринченка, Сергія Тамтури і Олега Янішевського, яких звинувачують у масових розстрілах людей на Майдані 20 лютого 2014 року.

28 грудня на засіданні Київського апеляційного суду прокурори заявили, що ексберкутівці включені в список на обмін утримуваними особами між Україною і бойовиками «ЛДНР».

Суд відпустив усіх п’ятьох ексберкутівців з-під варти.

Напередодні ввечері під Лук’янівським СІЗО сталися сутички між протестувальниками та силовиками. Люди намагалися заблокувати виїзд з Лук’янівського СІЗО. Після нетривалої сутички, спецназу вдалося відтіснити їх, після чого з воріт СІЗО виїхав мікроавтобус.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Богдан Сташинський Показати IP 29 Грудня 2019 21:14
Поки не будуть опубліковані списки і історія полону кожного - все це голим туфта влади. Скільки військових і за яких обставин потрапило в полон? Скільки дизертирів і синців нам повернули? Скільки іншого сміття ми отримали, яке там в ОРДЛО крав, наркоманія а зараз стало патріотом? І головне, що це ми українців на українців міняємо? Це за яким правом і яким досвіду світового? Чи не знесло чи дах при владі? Від слова зовсім! Історію кожного в студію, а потім будемо обговорювати. Однак, слабо віриться, що про 95% звільнених ми що-небудь дізнаємося. Покричимо як папуги Уря-уря, та й забудемо через два дні.
Лучанин до Богдан Сташинський Показати IP 30 Грудня 2019 06:42
Іди скажи це матерям або дітям які 5 років чекали своїх батьків, і потім можеш далі гнати свою диванну туфту і займатись кухоним патріотизмом....
Адвокат до Богдан Сташинський Показати IP 30 Грудня 2019 08:51
А якже побратим, герої, а зараз "у нас плєнних нет, єсть предатели родини". Подивись на фото пацана з Любомля, типичний нарік та синяк- ну ви і ......слів нема на такий цинізм
Фіма до Богдан Сташинський Показати IP 30 Грудня 2019 10:00
Ну як завжди, хлопець загинув-однозначно герой, почесний громадянин волині, а як живий, та ще в полоні сидів 5 років-то синяк ,нарік і взагалі хай би ще сидів років 5.,поки не перевірять, так спокійніше...
Ісса Ндойє Показати IP 29 Грудня 2019 21:16
Порошенко мой любимый президент я его люблю как любимого мужчину ...
скептик Показати IP 29 Грудня 2019 21:55
шизофренія влади і продажність суду зашкалює
123 Показати IP 30 Грудня 2019 01:03
В даній ситуації тут суд нідочого, коли прокуратура подання дає про звільнення з-під варти. А от коли вони мали статус обвинувачених, то чого прокуратура не передавала ці справи до суду на розгляд раніше з 2014 року? А того що там нічого не було доведено, а тільки найшли крайніх відбувайлів. І на їх передачу була тільки надія в прокуратури, щоб ці справи закрити. Фактично винуватців трагедії ніхто не встановив і не дуже це хоче робити.
скептик до 123 Показати IP 30 Грудня 2019 11:39
тупік !!!!! питання про звільнення вирішує суд, а не прокуратура. якщо справа була передана до суду, значить слідство завершене і обвинувачення висунуте, а отже є докази вини
скептик до 123 Показати IP 30 Грудня 2019 11:41
поцікався як відбувається провадження у кримінальних справах перед тим як молоти х""ню

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus