USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Екс-голові Любомльської РДА пом’якшили статтю обвинувачення

28 Лютого 2018 16:00
У справі колишньог голови Любомльської РДА Миколи Пархомука, якого обвинувачують в корупції, заслухали як свідка колишнього очільника Держгеокадастру Волині Василя Василенка. Як відомо, через звинувачення у "дерибані" земельних ділянок та лобіювання інтересів сторонніх фірм Василенка звільнили з посади. Маючи гарну столичну опіку, Василенко не залишився безробітним та працевлаштувався на Хмельниччині.

Про це йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Рік тому правоохоронці відзвітували, що взяли Миколу Пархомука на хабарі. Тоді ще землею в області завідував Василь Василенко. За свідченням прокуратури, гроші Пархомук вимагав за виділення 16 гектарів землі. Тож колишнього керівника держгеокадастру Волині, який нині очолює таке ж відомство на Хмельниччині, запросили до суду як свідка.



Прокурор, зважаючи на зміни в законодавстві, змінив обвинувачення з частини 4 статті 368 на частину 3 статті 368 кримінального кодексу України. Нова стаття передбачає менший строк покарання за скоєний злочин – позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Довідково. Голова Любомльської РДА Микола Пархомук, якого затримали на хабарі в 2 тисячі доларів, тривалий час не був відсторонений зі своєї посади і продовжував займати посаду голови РДА. Миколу Пархомука, зі слів нардепа Ігоря Гузя, «проштовхнув» на посаду голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Після виявленого факту хабарництва Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання уряду 6 квітня звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відсторонити із займаної посади Миколу Пархомука. Врешті, 11 квітня посадовця відсторонили з посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus