USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.60 10.74

Економічна місія польських компаній до Луцька: можливості та інструменти залучення інвестицій на Волинь

10 Вересня 2024 20:55
«Сьогодні у Луцьку працюємо зі Спеціальним та уповноваженим польського уряду з питань відновлення України Павелом Ковалем. Презентували економічний потенціал регіону та подякували за підтримку, яку Польща надає для України», – повідомив начальник ОВА Юрій Погуляйко.

Голова Ради з питань співпраці з Україною Павел Коваль прибув на Волинь, аби взяти участь в економічній місії польських компаній до Луцька. Серед присутніх також президент спілки підприємців та роботодавців Цезарій Казмерчак, представник Банку народного господарства Польщі Богдан Завадевич.

Мета місії – обговорити конкретні можливості та інструменти залучення інвестицій в Україну та на Волинь зокрема. Основне завдання, як відзначив Павел Коваль, – показати шляхи та можливості входження західного бізнесу в Україну. Зокрема – у яких сферах та на що витрачатимуть кошти. Наприклад, це енергетичний сектор, медична система, сфера транспорту та розвиток експорту.
Читати ще: Співпраця бізнесу, влади, громадськості та освіти: у Луцьку відбувся регіональний форум

Водночас наголосив на роботі з української сторони для зменшення ризиків, через які інвестиції не заходитимуть. Більше того, польський посадовець зазначив, що у планах – створити коаліцію з польського бізнесу, яка хотіла би підтримувати інвестиції в Україну.
«Впевнений, що це буде корисним для багатьох представників місцевої влади та бізнесу Волині. Адже це був чіткий та зрозумілий посил, який каже нам, що допомога буде, тісна співпраця буде, головне – це працювати та бачити ці можливості», – зазначив Юрій Погуляйко.

Читати ще: Війна помітно вплинула на роботу понад 60% українського бізнесу

Також очільник області запевнив польських гостей, що на Волині є багато підприємств та проєктів, які можна реалізувати. Наша область завдяки Збройним силам України не є ризиковою для входження бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus